Annons

Hennes Neat Corp visar upp färdigt VR-spel på spelmässan GDC

Jenny Nordenborg är vd och medgrundare av spelbolaget Neat Corp.
Jenny Nordenborg är vd och medgrundare av spelbolaget Neat Corp. Foto: kollage
Det svenska spelbolaget Neat Corp visar upp sitt omtalade VR-spel Budget Cuts under spelmässan GDC i San Francisco. I samma veva tar de in en svensk spelveteran som delägare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Redan innan lanseringen av Neat Corps nya VR-spel Budget Cuts har det fått mycket uppmärksamhet och bland annat prisats som bästa spel på VR- och AR-mässan Vision Summit i Los Angeles i februari 2016. Och det bara för sin demo. 

Under spelmässan GDC i San Francisco som drar igång under måndagen är det Stockholmsbaserade spelbolaget på plats för att visa upp spelet i sin helhet. Budget Cuts var planerat att lanseras vid årsskiftet men har skjutits upp till mitten av maj.

”Vi har haft en hel del samarbeten som inte har blivit som vi har tänkt oss. Det är det som har försenat lanseringen”, säger Jenny Nordenborg, vd och medgrundare till Neat Corp.

Läs även: Hennes VR-spel blev en succé innan lansering – nu ska hon ta Stardoll till nästa nivå

Neat Corps demouppvisning av Budget Cuts har lockat stora aktörer, varav vissa erbjudit sig att investera i spelbolaget. Enligt Jenny Nordenborg har hon dock tackat nej till de stora investeringarna och istället tagit in spelprofilen och den tidigare Dice-vd:n Karl Magnus Troedsson som delägare med en mindre investering på 1,5 miljoner kronor.

”Vi kompletterar varandra fantastiskt bra”, säger Jenny Nordenborg.

Karl Magnus Troedsson har tidigare investerat i flera spelbolag, bland annat Hatrabbit, och han är även delägare i spelförlägggaren Raw Fury 

Läs även: Battlefield-profil investerar i Angry Birds-veteranernas nya spelbolag

Möjligheten att investera i nya spelbolag har kommit från Karl Magnus Troedssons förflutna på Dice och EA. I jämförelse med Jenny Nordenborg har han ett bredare och äldre nätverk.

”Jag känner ganska många gamla rävar i branschen”, säger han. 

Det var inte bara Karl Magnus Troedssons kontaktnät inom den svenska spelbranschen som fick Jenny Nordenborg att välja honom som investerare före större spelare.

”När man investerar i spelbolag som vårt så krävs det att man kan sitta still i båten. Jag tror att de aktörer som ville investera i oss ville antingen tjäna pengar snabbt eller hade en idé om hur de skulle kunna göra det här jättestort på kort tid. Jag tror att det hade varit svårt”, säger hon och fortsätter:

”Vi vill inte växa för fort. Det finns ingen anledning till det.”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer