Annons

H&M utmanar Kinnevik med rysk ehandel

Cristina Stenbeck, styrelseordförande och storägare i Kinnevik.
Cristina Stenbeck, styrelseordförande och storägare i Kinnevik.
H&M lanserar sin ehandel i Ryssland. Det innebär att två svenska bolag nu står i centrum i kampen om ryssarnas modebudget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

H&M lanserar i dag sin e-handel i Ryssland. H&M har expanderat sin onlinehandel de senaste åren men har legat efter många konkurrenter. I dag finns de på 23 marknader och fortsatt expansion är natuligtivs viktigt för att modegiganten inte ska tappa marknadsandelar på nätet. 

Att H&M nu går in på den ryska e-handelsmarknaden innebär också att de tar upp kampen med ett annat svenskt börsbolag om ryssarnas gunst.

Ryssland har länge varit en viktig marknad för investmentbolaget Kinnevik. För bara några dagar sedan genomförde Kinnevik en storaffär i Ryssland när de sålde sina andelar i Blocket-kopian Avito. 

Läs mer: Kinnevik säljer Avito

E-handel inom mode är också en av Kinneviks viktigaste verksamheter. Mest välkänd är antagligen den tyska modesajten Zalando som i år väntas omsätta över 28 miljarder kronor. Men även i Ryssland har Kinnevik betydande intressen genom att de, via Rocket Internet, är delägare i den ryska modesajten Lamoda. Lamoda hade 2014 en omsättning på 1,2 miljarder kronor och värderades i december 2014 till cirka 7 miljarder kronor. 

När H&M nu öppnar online i Ryssland väntar sannolikt hård konkurrens mellan de båda svenskbolagen då båda riktar sig till liknande kundsegment. 

Läs mer: Zalando missar målen – men spås sälja för 28 miljarder

Digitalpodden om försäljningen av Avito, Klarnas bankplaner och tv-tjänsten Magines nytändning.

http://embed.acast.com/digitalpodden/klarnasbankplaner-miljardaffariavito-maginesandrachansochtechjattarnasborsrapporter.

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies