Annons

Hon blir ny generaldirektör på Vinnova

Darja Isaksson blir ny generaldirektör på innovationsmyndigheten Vinnova.
Darja Isaksson blir ny generaldirektör på innovationsmyndigheten Vinnova. Foto: Claes-Göran Flinck
Digitaliseringsexperten Darja Isaksson blir ny generaldirektör på innovationsmyndigheten Vinnova. ”Jag är hedrad och glad över förtroendet”, säger Darja Isaksson. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Regeringen har under en tid varit i processen att tillsätta en ny generaldirektör för innovationsmyndigheten Vinnova. Nu har man utsett konsulten och digitala strategen Darja Isaksson att axla rollen. 

”Innovationsförmåga är centralt för Sveriges konkurrenskraft, men också för att vi ska lyckas ställa om till ett hållbart samhälle. Vinnova är en värdefull möjliggörare för det. Jag är hedrad och glad över förtroendet och tycker att det ska bli fantastiskt att få lyxen att arbeta tillsammans med alla ambitiösa och kunniga medarbetare och partners”, säger Darja Isaksson i ett pressmeddelande. 

Läs även: Darja Isaksson om blockkedjan: ”Värdefördelning på ett annat sätt” 

Förutom chefserfarenhet från det privata näringslivet sitter hon även som ledamot för det nationella innovationsrådet och i nationella samverkansprogrammet Life Science.

”Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova”, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Darja Isaksson tillträder sin befattning, som löper under sex år, den 20 augusti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies