Hoppa till innehållet

Hon blir ny vd för Malmös startuphus

Charlotta Alegria Ursing är ny vd för startuphuset Minc i Malmö. Hon är i dag ansvarig för Innovation Skånes affärsrådgivning och har de senaste åren arbetat med att skapa nya startups efter Sony Mobiles neddragningar i regionen.

Charlotta Alegria Ursing tar över vd-stolen hos startuphuset Minc i Malmö.
Charlotta Alegria Ursing tar över vd-stolen hos startuphuset Minc i Malmö.Bild: Minc

Charlotta Alegria Ursing har de senaste 20 åren arbetat med att bygga och hjälpa bolag att växa på nationell och internationell nivå. År 2015 återvände hon från Stockholm till Malmö för att leda Next Step Startup, ett projekt i regi av Innovation Skåne som lett till att omkring 40 nya startups skapats efter Sony Mobiles neddragningar i Lund.

”Som malmöit är Minc en aktör man haft ögonen på i många år, de har haft en enorm genomslagskraft både nationellt och internationellt. Här finns oerhört kompetenta medarbetare”, säger Charlotta Alegria Ursing

Minc grundades 2002 och sedan dess har bolag som Polar Rose och Algotrim (båda uppköpta av Apple), Hövding och Orbital Systems lämnat inkubatorn. 

”Minc är inte bara starka i Malmö utan väldigt betydelsefulla för hela södra Sverige och Öresundsregionen. Man har en fantastisk plattform och även om inte Malmö är en jättestor stad så står man väldigt starka även i internationell konkurrens."

Fler än 180 namn har varit aktuella för tjänsten som vd för Minc. Pehr Andersson, näringslivsdirektör i Malmö stad och styrelseordförande för Minc, säger att man velat hitta en visionär som ska kunna leda Malmös startupcommunity framåt genom Minc.

Läs mer: Fem spelbolag klara för Malmös spelinkubator 

“Det har vi lyckats med när vi nu rekryterat Charlotta. Hon har spenderat hela sitt arbetsliv med att bygga bolag och hjälpa entreprenörer att växa och har exakt det som krävs för att driva både organisationer och entreprenörer framåt”, säger han.

Vilket är nästa steg som Minc behöver ta för att utvecklas?

"Minc har hela tiden itererat och tagit fram nya koncept och testat sig fram med vad man ska göra. Jag är säker på att det finns fler grepp att ta och vi ska fortsätta det arbetet, men exakt hur arbetet ser ut får jag återkomma till”, säger Charlotta Alegria Ursing.

Vilken typ av bolag blir Malmös nästa techsuccé?

"Det är ett bolag som hittar kunder ovanligt snabbt, som internationaliseras ovanligt snabbt och som speglar den mångfald som finns i Malmö i dag”, säger hon.

Läs mer: Så får vi riskkapitalet att hitta till Skåne

Mincs tidigare vd Mårten Öbrink lämnade vd-posten tidigare i år för att gå vidare till Orbital Systems.

Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Upptäck framtidens datalagring med Cloudian

Cloudian omdefinierar datalagring med innovativa lösningar som hanterar ostrukturerad data i stor skala, så att organisationer kan dra största möjliga nytta av denna värdefulla tillgång. Med ett öga på framtiden prioriterar Cloudian säkerhet, enkel skalbarhet och sömlös integration med populära AI- och dataanalysverktyg.

I takt med att mängden digital information ökar ställs allt fler företag inför utmaningen att effektivt hantera och utvinna värde ur ostrukturerad data som bilder, dokument och maskindata. Cloudians främsta mål sedan företaget grundades 2011 har varit att tillhandahålla innovativa och skalbara datalagringslösningar, vilket har blivit allt mer relevant med den exponentiella tillväxten av data som genereras av AI-applikationer, arbetsbelastningar för dataanalys och IoT-enheter (Internet of Things). Cloudians flaggskeppsplattform HyperStore erbjuder nästa generations S3-kompatibla objektlagring och skapar ett effektivt, AI-optimerat data lake-ekosystem. Halvor Evensen, Regional Sales Manager för Norden och Baltikum, kommenterar:

– Ostrukturerad data, som inte följer en specifik modell eller ett specifikt format, utgör en stor del av all data som skapas idag. Dess värde förblir dock ofta outnyttjat på grund av svårigheter med hantering och analys. Det är viktigt att företag förstår de möjligheter som dagens dataexplosion innebär. Cloudians lösningar är inte bara utformade för att skydda information utan också för att ge organisationer möjlighet att utnyttja denna data för innovation och tillväxt.

Säkerhet och skalbarhet: Cloudians löfte

Cloudians plattform har blivit känd för sin förmåga att hantera stora datamängder och för sitt fokus på säkerhet. Erkänd för sin robusta hantering av massiva datauppsättningar, prioriterar Cloudian säkerhet med funktioner som datakryptering och nyckelhantering, tillsammans med S3 Object Lock för att skydda data mot ransomware genom att göra den oföränderlig. Denna säkerhetsnivå, kombinerat med plattformens skalbarhet, har lett till att flera statliga och offentliga organisationer i Europa har valt Cloudian som en lösning. Halvor fortsätter:

– Säkerhet är hörnstenen i allt vi gör. Våra kunder värderar möjligheten att behålla full kontroll över sina data, samtidigt som de också kan skalas upp vid behov.

Lösningar för den moderna digitala eran

Cloudian fokuserar på att möta behoven hos större företag som står inför utmaningen att hantera omfattande datamängder på ett sätt som är både effektivt och kostnadseffektivt. Genom att noggrant lyssna och anpassa sig till varje organisations unika krav har Cloudian etablerat sig som en tankeledare inom datalagring, alltid med målet att förenkla komplexiteten i den digitala världen

– Genom att anamma rätt strategier för datalagring kan företag inte bara skydda sin mest värdefulla tillgång - data - utan också omvandla den till en katalysator för innovation och tillväxt. Vårt mål är att hjälpa stora organisationer att navigera i datalagringslandskapet med våra skräddarsydda lösningar, avslutar Halvor.

 

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera