Annons

Hon blir partner på Wellstreet Ventures

Jessica Rameau (tidigare Dick) på Wellstreet Ventures.
Jessica Rameau (tidigare Dick) på Wellstreet Ventures. Foto: Annika Derwinger Falkuggla
Nästa kvinnliga partner i den svenska riskkapitalsektorn blir Jessica Rameau på Wellstreet Ventures. ”De flesta bolag vi tittar på har minst en kvinnlig grundare”, säger hon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jessica Rameau (tidigare Dick) blir partner på Wellstreet Ventures. Investeringsbolaget fokuserar på mindre investeringar i startupbolag som befinner sig på idéstadiet.

Hittills har Wellstreet investerat i ett 40-tal bolag, med genomsnittliga insatser på 1–2 miljoner kronor per gång.

”Vi har hittills investerat i 45 bolag. Många av dessa förbereder sig nu för en större finansieringsrunda”‚ säger Jessica Rameau.

Målet är att göra ytterligare tre till åtta investeringar under resten av 2019.

Investeringsbolaget har sin bas i Wellstreets coworkinghus The Factory norr om Stockholm.

”Vi har flyttat in före våra portföljbolag. Tanken är att det ska vara fullt till slutet av 2019.”

Vad har du för intryck av den svenska techsektorn?

”Jag är väldigt peppad på att få spela en roll här. Det är ett starkt ekosystem där folk stödjer varandra. Det präglas av något mindre konkurrens än i London. Jag tror att vi kan göra mer för att bolagen ska nå utanför Norden.”

Vilka sorters affärer kommer ni att göra? 

”Den röda tråden är att vi är som besatta av kundupplevelsen och att lösa kundens problem. Det kan vara en konsument, ett företag eller en myndighet. Det ska vara ett bolag som gör något som inte förekommer alls eller som ingen för tillräckligt bra”, säger Jessica Rameau.

”För mig är det också viktigt att investera i kvinnliga grundare. De flesta av bolagen vi tittar på har minst en kvinnlig grundare.”

Läs mer: Trots tvisten – stark tillväxt för svenska ”skräpappen” 

Rättelse: En tidigare version av texten beskrev Wellstreet Ventures som en fond. Wellstreet är i själva verket ett investeringsbolag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer