Annons

Hon lämnar Tieto för toppjobb på Techbuddy

Ishtar Touailat, ny affärsutvecklingschef på Techbuddy.
Ishtar Touailat, ny affärsutvecklingschef på Techbuddy.
Techprofilen Ishtar Touailat lämnar Tieto och blir affärsutvecklingschef på Techbuddy. ”Jag vill vara med och bygga ett gig-bolag som är skalbart, hållbart och schyst”, säger hon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ishtar Touailat lämnar rollen som innovationschef på konsultjätten Tieto efter två år. Nya uppdraget är som affärsutvecklingschef på Techbuddy. Startupbolaget grundades av Tahero Nori och beskrivs ofta som ett slags ”Uber för techsupport”.

”Jag har känt Tahero i flera år och följt hans resa med Techbuddy. Vi har ju en liknande bakgrund. Han kom till Sverige som flykting, jag tog hand om mig själv som tonåring. Vi vill driva företag där mångfald, jämställdhet och inkludering genomsyrar allt vi gör.”

Läs mer: Techbuddys grundare kom hit som flykting – skapar jobb åt tusentals ungdomar 

Varför slutade du på Tieto?

”Jag började där för att skapa skillnad inom den offentliga sektorn i Sverige. Vi jobbade mycket med teknik och AI inom vården. Det har lyckats och gått bra. På Techbuddy ser jag fram emot att göra skillnad på global nivå.”

Vad innebär din roll på Techbuddy?

”Jag började den 1 maj som affärsutvecklingschef med ansvar för AI. Jag ska skala upp bolaget på nya marknader och även fokusera på cirkulär ekonomi och hållbarhet.”

Techbuddy finns i Sverige, Spanien och Israel?

”Ja. Och vi går just nu in i Italien och Tyskland. Målet är att fortsätta ha en schyst agenda och minska klyftor i samhället. Vi ger jobb åt unga och utbildar de som vill i Techbuddy Acadamy. Medan bolag som Foodora och Uber Eats betalar låga löner tjänar våra ”buddies” 230 kronor i timmen. Vi vill tänka långsiktigt, attrahera talanger och behålla dem.”

Ska du fortsätta med dina olika sidouppdrag?

”Ja! Jag är ju krönikör på tidningen Chef och ska fortsätta föreläsa om AI och innovation, etik och framtid. Min baby är fortfarande Futuristas, ett techprogram som utbildar kvinnor. På senaste har vi även fokuserat på barn och ungdomar.”

Vad gör ni för ungdomar?

”Vi drar igång ett tvåveckorsprogram på coworkingbolaget The Park i sommar med fokus på programmering, AI och självledarskap. Alla intäkter går till att göra samma sak i Etiopien, kostnadsfritt. Tahero och jag pratar om att skapa ett samarbete mellan Futuristas och Techbuddy.”

Läs mer: Ishtar är framtidens kvinnliga ledare: ”Jag har gråtit av glädje” 

Fotnot: Techbuddy kopplar samman drygt 1 200 frilansande tekniker med privatpersoner och småföretagare som behöver hjälp. Teknikerna utbildas kontinuerligt och agerar även ambassadörer åt 25 partners som Telia och Media Markt. I år spår vd Tahero Nori  en omsättning på 60 Mkr.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer