Hoppa till innehållet

Hon lämnar Tieto för toppjobb på Techbuddy

Techprofilen Ishtar Touailat lämnar Tieto och blir affärsutvecklingschef på Techbuddy. ”Jag vill vara med och bygga ett gig-bolag som är skalbart, hållbart och schyst”, säger hon.

Ishtar Touailat, ny affärsutvecklingschef på Techbuddy.
Ishtar Touailat, ny affärsutvecklingschef på Techbuddy.

Ishtar Touailat lämnar rollen som innovationschef på konsultjätten Tieto TIETOS +2,17%Dagens utveckling efter två år. Nya uppdraget är som affärsutvecklingschef på Techbuddy. Startupbolaget grundades av Tahero Nori och beskrivs ofta som ett slags ”Uber för techsupport”.

”Jag har känt Tahero i flera år och följt hans resa med Techbuddy. Vi har ju en liknande bakgrund. Han kom till Sverige som flykting, jag tog hand om mig själv som tonåring. Vi vill driva företag där mångfald, jämställdhet och inkludering genomsyrar allt vi gör.”

Läs mer: Techbuddys grundare kom hit som flykting – skapar jobb åt tusentals ungdomar 

Varför slutade du på Tieto?

”Jag började där för att skapa skillnad inom den offentliga sektorn i Sverige. Vi jobbade mycket med teknik och AI inom vården. Det har lyckats och gått bra. På Techbuddy ser jag fram emot att göra skillnad på global nivå.”

Vad innebär din roll på Techbuddy?

”Jag började den 1 maj som affärsutvecklingschef med ansvar för AI. Jag ska skala upp bolaget på nya marknader och även fokusera på cirkulär ekonomi och hållbarhet.”

Techbuddy finns i Sverige, Spanien och Israel?

”Ja. Och vi går just nu in i Italien och Tyskland. Målet är att fortsätta ha en schyst agenda och minska klyftor i samhället. Vi ger jobb åt unga och utbildar de som vill i Techbuddy Acadamy. Medan bolag som Foodora och Uber Eats betalar låga löner tjänar våra ”buddies” 230 kronor i timmen. Vi vill tänka långsiktigt, attrahera talanger och behålla dem.”

Ska du fortsätta med dina olika sidouppdrag?

”Ja! Jag är ju krönikör på tidningen Chef och ska fortsätta föreläsa om AI och innovation, etik och framtid. Min baby är fortfarande Futuristas, ett techprogram som utbildar kvinnor. På senaste har vi även fokuserat på barn och ungdomar.”

Vad gör ni för ungdomar?

”Vi drar igång ett tvåveckorsprogram på coworkingbolaget The Park i sommar med fokus på programmering, AI och självledarskap. Alla intäkter går till att göra samma sak i Etiopien, kostnadsfritt. Tahero och jag pratar om att skapa ett samarbete mellan Futuristas och Techbuddy.”

Läs mer: Ishtar är framtidens kvinnliga ledare: ”Jag har gråtit av glädje” 

Fotnot: Techbuddy kopplar samman drygt 1 200 frilansande tekniker med privatpersoner och småföretagare som behöver hjälp. Teknikerna utbildas kontinuerligt och agerar även ambassadörer åt 25 partners som Telia och Media Markt. I år spår vd Tahero Nori  en omsättning på 60 Mkr.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera