Annons

Icas e-handel går över miljarden

Foto: TT
E-handeln har överstigit en miljard kronor för Ica, som dessutom ska öppna e-handelslager i storstadsregionerna. Först ut blir ett manuellt lager i Stockholm.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

ICA Gruppen håller i dag en kapitalmarknadsdag i Stockholm. På programmet står bland annat en genomgång av gruppens strategiska prioriteringar och mål som har fastställts för 2018. Under dagen kommer ICA bland annat att berätta om investeringsnivån för 2018.

Läs även: Ica vill digitaliseras – startar innovationsbolag

För att säkerställa en långsiktig tillväxt kommer ICA Gruppen att fortsätta med en hög investeringstakt. Investeringarna (Capex) under 2018 bedöms bli 3,5 miljarder kronor. Investeringarna för 2017 beräknas bli något lägre än den bedömning ICA Gruppen tidigare har lämnat och förväntas uppgå till cirka 3 miljarder kronor vid utgången av året.

Bland annat ökar ICA Gruppen investeringar i IT och fortsatt digitalisering i samtliga bolag, i den nya verksamhet ICAx och förbättrade lojalitetstjänster. Men ICA Gruppen fortsätter också att investera i apoteks- och butiksnätverket samt i att bygga ut Rimi Baltics huvudlager.

Under 2018 förväntas butiksetableringarna ligga på ungefär samma nivå som i år. Rimi Baltic förväntas öppna 6-8 nya butiker, Apotek Hjärtat förväntas öppna 9-13 nya apotek och ICA Sverige 10-14 nya butiker under 2018.

- ICA-butikernas e-handel växer i snabb takt och vi har hittills i år haft en e-handelsförsäljning på över en miljard. Vi närmar oss därmed på flera platser volymer där det är mer effektivt med centrala e-handelslager. Vi kommer att öppna e-handelslager i
storstadsregionerna och först ut blir ett manuellt lager i Stockholm som vi driver själva. Exakt tidpunkt för när vi startar denna verksamhet kommer vi att återkomma om, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

ICA:s prioriteringar som har fastställts ska underlätta samarbete och tillvaratagande av synergier mellan olika verksamheter inom ICA Gruppen och bidra till att skapa tillväxt för ICA.

Läs även: Icas Sverigechef: Vi vill leda den digitala utvecklingen

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer