Hoppa till innehållet

Ikea hoppas på vinstrekord genom nya appen

Den 19 september kommer augmented reality-appen Ikea Place ut på Apples Appstore. ”Både augmented reality, och vr, virtual reality, kommer att förändra spelplanen för både detaljhandeln", säger en digitalchef på Inter Ikeaa

Inter Ikea groups vd Torbjörn Lööf blir fotograferad sittandes på en äkta stol bredvid virtuella möbler på Ikea i Älmhult. Foto: TT
Inter Ikea groups vd Torbjörn Lööf blir fotograferad sittandes på en äkta stol bredvid virtuella möbler på Ikea i Älmhult. Foto: TT

"Vi är på väg att återuppfinna hur man handlar heminredning. Den fysiska och digitala världen möts nu på ett nytt och naturligt sätt och kommer att lyfta upplevelsen och göra det lättare för de många kunderna att få inspiration och hitta precis rätt vara”, säger Michael Valdsgaard, chef för digital transformation på Inter Ikea.

Läs mer: Ikea om samarbetet med Apple: "Superintressant för oss"

På tisdagskvällen meddelade världens största heminredare att dess nästa storsatsning är en ny app. Den har döpts till Ikea Place och rullas enligt planen ut stegvis på Apples Appstore med start den 19 september.

”Appen kommer att göra det möjligt att i din Iphone eller Ipad se hur en ny fåtölj, soffa eller flera tusen andra produkter kommer att se ut och passa i just den miljön de ska stå”, förklarar Michael Valdsgaard.

Målet är att appen ska bli en succé bland Ikeas hundratals miljoner kunder runt om i världen, men även locka många nya, och i slutändan bidra till nya försäljnings- och vinstrekord.

Ikeas nyhet släpptes i anslutning till Apples stora lanseringsevent. Den nya appen bygger på ett samarbete med den amerikanska teknikjätten kring dess nya teknik för AR, augmented reality.

”Vi är väldigt stolta att Apple valde att använda Ikea Place när de presenterade den här banbrytande teknologin. Vi har lagt stora resurser och jobbat dag och natt med vår app och har mycket stora förhoppningar på att den ska bli uppskattad”, säger Michael Valdsgaard.
Inter Ikea som äger konceptet och varumärket Ikea tror på stort genomslag för den nya tekniken.

”Både augmented reality, och vr, virtual reality, kommer att förändra spelplanen för både detaljhandeln men även många andra branscher och samhället i övrigt”, säger Michael Valdsgaard.

Hur då?
”Det går inte att veta säkert. Möjligheterna är oändliga. Men vi är övertygade om att dessa nya teknologier kommer att få minst lika stor inverkan som internet. Skillnaden är att förändringarna sannolikt kommer att gå mycket fortare.”

Läs även: Knapp- och sladdlöst från Apple

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera