Annons

Ikea köper amerikanskt 3D-bolag

Kollage: Ikea-butik och Geomagical Labs 3D-verktyg
Kollage: Ikea-butik och Geomagical Labs 3D-verktyg
Silicon Valley-baserade Geomagical Labs köps upp av Ingka Investments, ett bolag inom Ikea-sfären. Genom köpet får Ikea tillgång till 3D-teknik som gör det möjligt för kunderna att möblera sina hem direkt från mobilen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Köpet av Geomagical Labs innebär att de drygt 20 anställda vid bolagets kontor i Mountain View i Kalifornien flyttar in i Ingka-koncernen, den franchisetagare som driver majoriteten av världens Ikea-varuhus.

”De kommer i fortsättningen bara arbeta för Ikea och integreras i det digitala team som jag leder”, säger Barbara Martin Coppola, global digital chef inom Ingka Group.

Köpesumman är hemlig, men hon berättar att förvärvet ingår i en offensiv som sfärens investeringsverksamhet, Ingka Investments, just nu gör i jakten på framtida lösningar som kan stärka Ikeas konkurrenskraft.

”Ingka Investments har hittills investerat i eller köpt upp 23 olika bolag, till ett värde av sammanlagt 200 miljoner euro”, säger Barbara Martin Coppola.

Läs även: Trendbrott efter 77 år – Ikea öppnar butik hos Alibaba i Kina

Genom köpet av Geomagical Labs får Ikea tillgång till 3D-teknik som ska byggas in i möbeljättens appar och webbplatser, så att kunderna kan möblera sitt hem direkt från mobilen.

”Det är en enkel och intuitiv 3D-plattform, som hjälper kunderna att visualisera hur deras inredning skulle kunna se ut. Användaren tar en panoramabild av sitt rum och inom ett par minuter har mjukvaran skapat en 3D-bild av hög kvalitet, där det går att sätta in och flytta runt möbler”, säger hon.

Den nya funktionen kommer att finnas tillgänglig i Ikeas appar och nätbutiker runt om i världen inom 6-12 månader.

Artikeln är skriven av Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer