Annons

Ikea satsar på startups - startar accelerator i Älmhult

Foto: TT
Tio startupbolag tar plats i möbeljätten Ikeas nya bolagsaccelerator.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare rapporterat om den svenska storbolagstrenden att investera i och knyta till sig nya heta startupbolag. Nu hoppar även möbeljätten Ikea på trenden och startar ett acceleratorprogram för unga bolag.

Läs mer: Därför vill storbolagen ha en egen startup 

Ikea startar sitt acceleratorprogram tillsammans med det danska entreprenörshuset Rainmaking. Det rapporterar nyhetsbyrån Rapidus, återger Breakit.

Placeringen blir i Älmhult där företaget en gång i tiden startade.

I ett första skede kommer tio företag att få stöd med 200 000 kronor vardera från Ikea och Rainmaking. Företagen får tillgång till kontor och mentorskap under tre månader.

Läs mer: Scania startar riskapitalgren - ska investera i startups 

“Vi har inte hittat någon existerande accelerator som passat vårt Ikea-DNA. Vi är inte intresserade av framtida ägarandelar i de här bolagen. Istället vill vi etablera en affärsrelation med nya bolag och tekniker som Ikea till exempel kan licensiera", säger Tony Sandelius, chef på Ikea New Business & Innovation, som ingår i Ikea of Sweden.

Om det blir en fortsättning är i skrivande stund oklart. Tony Sandelius uppger dock för Rapidus att de de har tänkt ha en bootcamp två gånger om året framöver, där en av dem kan förläggas till Älmhult. 

Acceleratorprogrammet ska utvärderas i december.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies