Annons

Intäkterna rusar för Betalo

Lagerflöde – från komplexitet till enkelhet SPONSRAT AV Visma

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Intäkterna rusar för Betalo

Stockholmsbolaget Betalo trefaldigade intäkterna i fjol. Nu ska de laddar bolaget för en global lansering. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betalo gör det möjligt för privatpersoner och företag att betala räkningar med ett vanligt betalkort. Bolaget startades 2011 och tog i fjol in 10 Mkr i en finansieringsrunda. Men det var knappast svaga finanser som fick bolaget att ta in kapital. Under verksamhetsåret som slutade i augusti 2015 ökade Betalo sina intäkter från 2 Mkr året innan till 7,4 Mkr. 

”Vi börjar se frukterna av det hårda arbete vi gjort under 4 år. Nu kommer både volymerna och omsättningstillväxten", säger Stefan Salomonsson, vd för Betalo.

Resultatet landande, precis som året innan, på en förlust om drygt 1 miljon kronor. När tillväxten nu har tagit ordentlig fart har flera investerare och partners börjat höra av sig till bolaget, enligt Stefan Salomonsson. 

"Vi har haft folk som knackat på dörren. Men hittills har vi tackat nej till nya investeringar", säger han. 

I dag arbetar nio personer på Betalo och omsättningen fortsätter att växa för bolaget som därmed bör kunna drivas med vinst. Men fokus ligger istället på fortsatt tillväxt. 

"Det vi är mest exhalterade över är det nya vi arbetar med. Vi kommer att lansera en ny version av Betalo globalt. Det blir en mycket bredare affär än i dag och på global basis", säger Stefan Salomonsson. 

Utöver Betalo finns i Sverige också bolaget Billhop som arbetar med lösningar för kortbetalningar av fakturor. Di Digital kunde nyligen avslöja att Billhop tagit in kapital och satsar på att gå in i Storbritannien. 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post