Annons

Izettle tar fler steg mot börsen – kan värderas till 10 miljarder

Betalbolaget Izettle siktar på börsen och ska ha anlitat flera investmentbanker för att hjälp på vägen dit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Izettle är ett av Sveriges 14 miljardbolag inom tech som varken har sålts eller börsnoterats. Men sju år in på bolagets resa ser det ut att bli ändring på den saken.

Izettle gjorde en förlust på 228 miljoner kronor i fjol, en minskning från 295 miljoner kronor 2015. Medan förlusten sjönk ökade omsättningen till 643 miljoner kronor från 402 miljoner kronor.

När siffrorna blev offentliga bekräftade vd:n Jacob de Geer att bolaget förbereder en notering.

”Vi blickar vår fokus framåt mot att bygga ett världsledande företag i samband med att vi förbereder företaget för en potentiell börsnotering”, säger vd Jacob de Geer i ett uttalande.

Läs mer: "Därför tvingas Izettle samarbeta med Swish" 

 

Nu har Izettle anlitat JP Morgan och Carnegie för att kratta vägen till börsen, rapporterar Breakit. Noteringen kan äga rum under andra kvartalet 2018 och en värdering på 10 miljarder kronor kan bli aktuell.

Om Izettle värderas likt marknadsledande Square, som är börsnoterat i New York, värderas till drygt fem gånger sin årsomsättning i fjol.

 

Läs mer: Hon blir ny operativ chef på Izettle

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer