Annons

Kickstarter-succén Strawbees värderas till 39 miljoner

Efter en investering i Göteborgsbolaget Strawbees värderas det till 39 Mkr. Med kapitaltillskottet från spelbolaget Teacher Gaming ska leksaksbolaget investera i tillväxt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Strawbees tog in närmare 800 000 kronor i en uppmärksammad Kickstarter-kampanj för två år sedan. Leksaksbolaget, som tillverkar delar för att bygga moduler antingen fritt eller till bestämda motiv, har redan fått amerikanska Barnes & Noble som återförsäljare

Nu tar Strawbees in cirka 750 000 kronor av det finska spelbolaget Teacher Gaming, som bland annat har utvecklat skolspelet Minecraftedu. Minecraftedu såldes i början av året till Microsoft, vilket har lett till ökat tillgängligt kapital för TeacherGaming. 

Läs även: Microsoft köper skol-Minecraft

”Det kostar att växa och Teacher Gaming skapar ett bra fundament för oss att stå på. En del av investeringen kommer att gå till produktion och en del till produktutveckling, säger Erik Bergelin, vd och medgrundare av Strawbees.

Foto:
Strawbees har tagit fram en plastbit som fungerar som nod i ett sugrörsbygge. Idén påminner om den amerikanska leksaksserien Tinkertoys.

Med finansieringsrundan värderas Göteborgsbolaget nu till drygt 39 Mkr. Genom investeringen får Strawbees inte bara in mer kapital men även tillgång till ett mycket större nätverk. I dagsläget står utbildningssektorn för 60 procent av Strawbees försäljning. 

”Det öppnar väldigt många dörrar. Teacher Gaming har kontakt med 15 000 skoldistrikt så all försäljning kan gå via dem och alla deras kontakter de har runt i världen kommer att vara extremt viktiga för oss.”, säger Erik Bergelin.

Vi står med ett ben i utbildning och med ett ben i leksaker.

Med Barnes & Noble och nu även Urban Outfitters som återförsäljare förväntas även butikshandeln att stiga.

”Vi står med ett ben i utbildning och med ett ben i leksaker. Så som produkten ser ut i dag passar den väldigt bra in hos den kreativa föräldern som handlar i dessa butiker. Produkten vi håller på att ta fram nu är våra stängda kit där man bara kan bygga det som syns på asken. Den passar bättre på Toys R us och BR”, säger Erik Bergelin. 

Under fjolåret hade bolaget en omsättning på 2,4 Mkr. Under året förväntar sig Erik Bergelin att den siffran ska trefaldigas.

Läs även: Svensk Kickstarter-succé får jättekund i USA

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies