Annons

Kings ägare säger upp 800 medarbetare

King, som står bakom Candy Crush, förvärvades av Activision Blizzard i början av 2016.
King, som står bakom Candy Crush, förvärvades av Activision Blizzard i början av 2016. Foto: Andrew Harrer/Bloomberg
Activision Blizzard ska göra sig av med 8 procent av sin personalstyrka för att fokusera på sina största spel, såsom den svenskbrittiska titeln Candy Crush.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det meddelade spelkoncernen i samband med sin kvartalsrapport på tisdagen.

Totalt kommer cirka 800 personer att förlora sina jobb när Activision Blizzard fokuserar på succétitlar inom koncernen som Call of Duty, Candy Crush och Overwatch.

Candy Crush är det svensbrittiska bolaget Kings i särklass största spel hittills. Activision Blizzard förvärvade King för strax under 50 miljarder kronor i början av 2016.

Affären ledde nyligen till att Skatteverket upptaxerade Kings svenska bolag med 3,6 miljarder kronor.

Läs mer: Svenska Candy Crush-bolaget krävs på flera miljarder

Activision Blizzards rapport för fjärde kvartalet låg i breda drag i linje med analytikernas förväntningar. Sparpaketet fick aktien att stiga med nära 3 procent i efterhandeln i New York.

Det är oklart hur många av arbetstillfällen i Sverige som påverkas av beskedet. Vid utgången av 2017 hade Kings svenska bolag 642 anställda, enligt bolagets senaste årsredovisning. Di Digital har sökt Kings svenska bolag för en kommentar.

Spelkoncernens omsättningen uppgick till 2,84 miljarder dollar, att jämföra med Factsets analytikerkonsensus som låg på 3,04. Justerat resultat per aktie blev 1,29 dollar, vilket låg i nivå med analytikerkonsensus.

För det första kvartalet 2019 förväntar sig Activision Blizzard justerade intäkter på 1,18 miljarder dollar och en justerad vinst på 0,20 dollar per aktie. Väntat är 1,49 miljarder dollar i intäkter och en vinst på 0,47 dollar per aktie.

För helåret 2019 spår Activision Blizzard intäkter på 6,30 miljarder dollar, mot väntade 7,21 miljarder. Den justerade vinsten bedöms landa på 2,10 dollar per aktie, väntat 2,50 dollar.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer