Annons

Zalando driver upp Kinneviks portfölj

Kinneviks vd Georgi Ganev tog över posten i januari 2018.
Kinneviks vd Georgi Ganev tog över posten i januari 2018.
Modesajten Zalando driver upp Kinneviks substansvärde under kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar ett substansvärde, tillgångar minus skulder, på 93,3 miljarder kronor eller 339 kronor per aktie vid utgången av kvartalet. Det är en ökning med 2,7 miljarder eller tre procent jämfört med årsskiftet.

Främst drev tillväxten i modesajten Zalando, där Kinnevik äger 32 procent, och teleoperatören Millicom, där Kinneviks ägarandel uppgår till 38 procent, upp värdet i portföljen. 

Resultatet före skatt var 2 703 miljoner kronor jämfört med 7 050 miljoner året innan. Resultat per aktie hamnade på 9,81 kronor, vilket innebär en minskning med 62 procent mot föregående år.

”Vi har tydliga prioriteringar för 2018. Med aktivt ägarskap som en hörnsten i vår strategi kommer vi fortsätta driva värde i våra TMT-tillgångar, identifiera de bolag vi vill accelerera iden privata portföljen samt öka insatserna för att identifiera nya investeringar i våra fokusmarknader, inklusive Norden", skriver Kinnevik-chefen Georgi Ganev i rapporten. 

Under kvartalet har Kinnevik ökat sin investering i e-hälsobolaget Livongo med 41 miljoner dollar, vilket ökar investmentbolagets ägarandel till 8 procent. 

Läs mer: Kinneviks vd: ”Livongo är en av vinnarna i portföljen” 

Georgi Ganev, tidigare vd för Dustin,  tillträdde sin tjänst som vd för investmentbolaget i januari i år.

"Efter tre månader som vd för Kinnevik tycker jag att vi redan gjort stora framsteg inom ett antal områden",  skriver han.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer