Annons

Kinneviks matsvinnsapp växer – går in i Frankrike

Från vänster: Karmas grundare Hjalmar Ståhlberg Nordegren, Elsa Bernadotte, Ludvig Berling och Mattis Larsson. Till höger: Eiffeltornet upplyst i den franska flaggans färger.
Från vänster: Karmas grundare Hjalmar Ståhlberg Nordegren, Elsa Bernadotte, Ludvig Berling och Mattis Larsson. Till höger: Eiffeltornet upplyst i den franska flaggans färger. Foto: Press och TT.
Den svenska matsvinnstjänsten Karma har på kort tid lockat till sig över 80 000 användare i London. Nu fortsätter bolaget sin internationella expansion och gör entré i Frankrike.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Karmas app hjälper restauranger, caféer och livsmedelsbutiker att minska sitt matsvinn genom att sälja överskottsmat till konsumenter till ett lägre pris. 

I fjol tog det svenska bolaget in nästan 110 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Electrolux och Kinnevik. Sedan tidigare finns också Niklas Adalberths välgörande stiftelse Norrsken på ägarlistan.

Redan då talades det om en internationell expansion och nu bekräftar Karma att deras tjänst har lanserats i Frankrike. På förhand har 100 restauranger och caféer i Paris valt att ansluta sig till tjänsten.

”Efter en framgångsrik lansering i London ser vi nu fram emot att gå in i vår tredje marknad. Varje år slängs över 10 miljoner ton mat i Frankrike, vilket betyder att det finns en stor efterfrågan på en lösning som Karma. Sedan känns det såklart extra kul att lansera i Paris, som är känd som gastronomins huvudstad”, säger Elsa Bernadotte, medgrundare och operativ chef på Karma.

Läs mer: Kinnevik pumpar in miljoner i matsvinnsbolaget Karma 

Hittills har Karma lockat till sig över 500 000 privata användare i Sverige och Storbritannien. Fler än 2 000 restauranger, caféer och matbutiker är samtidigt anslutna till tjänsten, vilket enligt Karma inneburit att 300 ton mat har kunnat räddas från soptippen.

Karma grundades 2016 av Elsa Bernadotte, Hjalmar Ståhlberg Nordegren, Ludvig Berling och Mattis Larsson. Sedan starten har bolaget växt från 5 till 55 anställda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer