Annons

Klarna tecknar avtal med Daniel Wellington – säljer klockor på kredit

Filip Tysander och Sebastian Siemiatkowski.
Filip Tysander och Sebastian Siemiatkowski. Foto: Press och Evelina Carborn.
Filip Tysander är sedan tidigare delägare i Klarna. Nu tar hans klockimperium Daniel Wellington hjälp av den svenska betalraketen för att växa inom e-handeln i USA.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarna har tecknat ett avtal med det svenska klockföretaget Daniel Wellington. Samarbetet innebär att kunderna numera kan dela upp köpen av sina armbandsur och betala på kredit.

Enligt Klarna kommer köpet delas upp i 4 räntefria delbetalningar, som debiteras varannan vecka från konsumentens betalkort. Erbjudandet kommer i första hand att rikta sig till "lojala kunder" hos Daniel Wellington, som parterna beskriver det.

Klarnas kommunikationschef Johan Gustafsson förtydligar senare att det nya avtalet enbart gäller för USA. 

Det är en viktig tillväxtmarknad för Klarna, som missat sina interna målsättningar sedan etableringen 2015, enligt Di Digitals tidigare uppgifter. 

Filip Tysanders klockimperium omsatte 2,4 miljarder kronor under 2017, en årlig tillväxt motsvarande 17 procent, med en vinst efter skatt på drygt 700 miljoner kronor.

Enligt bolagets senaste årsredovisning, som Di Digital tagit del av, är strategin nu att Daniel Wellington ska minska antalet distributörer och i stället sälja sina klockor i egna butiker och via e-handel. 

Klarna har en stark position som betaltjänsteleverantör åt just nätbutiker i Europa. Sedan tidigare samarbetar bolaget med Daniel Wellington kring fakturabetalningar i regionen, enligt Johan Gustafsson.

Redan för flera år sedan investerade Filip Tysander i Klarna genom sitt privata ägarbolag JFT Holding. Klockmiljardären äger 0,26 procent av betalbolaget, enligt en färsk aktiebok som Di Digital tagit del av, som officiellt värderas till drygt 19,1 miljarder kronor. Det innebär att hans aktiepost i dagsläget är värd runt 50 Mkr.

Läs mer: Filip Tysander om klockmiljarderna: ”Jag har fingertoppskänsla” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer