Annons

Kraftig tillväxt för Bonniers ljudboksbolag – utmanar Storytel

Bookbeats vd Niclas Sandin.
Bookbeats vd Niclas Sandin. Foto: Press.
Bonniers ljudboksutmanare Bookbeat har nu över 150 000 betalande användare. Men man ligger fortfarande långt efter marknadsledaren Storytel.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E- och ljudboksbolaget Bookbeat har nu passerat över 150 000 betalande användare. Vid ingången av 2018 hade Bookbeat 57 000 kunder, vilket innebär att tillväxten låg på 163 procent i fjol.

”Vi har ett riktigt bra momentum. Detta är tredje året sedan vi lanserade och tidigare år brukar tillväxten avstanna lite efter sommaren men i år har den fortsatt hela vägen till årsskiftet. Bara under mellandagarna har vi växt med flera tusen användare”, uppger vd Niclas Sandin i ett uttalande.

Tillväxten beskrivs ha varit som starkast under fjolårets sista sex månader, då antalet användare ökade med över 11 000 i snitt varje månad. 

Läs mer: Storytel ökar intäkterna och förlusterna 

Bookbeat är en direkt konkurrent till den börsnoterade marknadsledaren Storytel, som i jämförelse har 720 900 betalande kunder, och Nextory. Dess huvudmarknader är Sverige, Finland och Tyskland. 

Det Bonnier-ägda bolaget omsatte 69 miljoner kronor under 2017, med en förlust på knappt 94 Mkr.

Fotnot: Även Dagens industri ingår i Bonnier-koncernen.

Läs mer: "Spotify för tidningar" fortsätter växa – går in i nytt land 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer