Annons

Läckbergs bolag investerar i deras digitala skönhetstjänst

Christina Saliba på Invest in Her, Arbilina Nissan grundare Dashl, Nina Akbari grundare Dashl och Camilla Läckberg på Invest in Her.
Christina Saliba på Invest in Her, Arbilina Nissan grundare Dashl, Nina Akbari grundare Dashl och Camilla Läckberg på Invest in Her.
Författaren Camilla Läckberg och PR-profilen och entreprenören Christina Saliba går in i startupbolaget Dashl som vill digitalisera skönhetsbranschen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Camilla Läckberg och Christina Salibas investeringsbolag Invest in Her blir delägare i beauty tech-startupen Dashl (NTL).

Dashl är en digital tjänst som matchar kunder med frisörer, nagelteknologer, makeupartister och skönhetspersonal. Via Dashl kan kunderna se stylisternas verk och välja prisnivå, och därefter matchas med stylister. Dessutom erbjuder Dashl bokningar till hemmet.

Bolaget var en av finalisterna i Di Digitals event Female Founders i våras.

Läs mer: Dashl vill digitalisera skönhetsbranschen

”Vi är själva konsumenter i den här industrin. Och den är ganska omodern och förlegad. Det här är både en investering i en industri och i två duktiga entreprenörer”, säger Christina Saliba på Invest in Her till Di Digital.

Hur stor investeringen är vill inte Invest in Her gå ut med, men Christina Saliba säger att den ”är betydande”.

Hon hoppas att Dashl ska modernisera och digitalisera skönhetsindustrin och skapa möjligheter för stylister, frisörer och nagelteknologer runtom i landet som driver egna salonger.

Christina Saliba berättar att bakgrunden till investeringen är att hon och Camilla Läckberg funderade på att bygga en app för att boka skönhetstjänster hem. I den vevan träffade de Dashls grundare Nina Akbari och Arbilina Nissan som också hade samma planer.

”Vi mötte dem och de hade samma tanke”, säger hon.

Kommer ni att lyfta Dashl i era egna kanaler?

”Vi går inte in operativt som investerare. Vårt ägande handlar om att vara ett affärstrategiskt bollplank. Men vi tror på de investeringar vi gör och det är klart att vi kommer att lyfta dem i våra kanaler när det är lämpligt.”

Läs även: Kändisskap har blivit raketbränsle på börsen

Tidigare har Invest in Her, som är inriktade på investeringar som stärker kvinnor och kvinnligt ägande, investerat i spelbolaget Igotcha (NTL).

”Jag blev helt tagen på sängen av responsen vi fått sedan vi startade Invest in Her i våras. Vi har fått in tusentals ansökningar och investeringsförslag. Vi märker att det är många kvinnor som hör av sig för att de inte fått möjlighet att träffa riskkapitalister. För oss är det viktigt att investera i bolag där vi både tror på affärsidén och på entreprenörerna”, säger Christina Saliba.

Läs mer: Camilla Läckberg startar investmentbolag

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer