Annons

Landslagsstjärnor investerar i hälsobolaget Twiik

Landsslagsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson är även techinvesterare.
Landsslagsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson är även techinvesterare. Foto: TT
När fotbollsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson inte är med och tar Sverige till fotbolls VM investerar de även i techbolag. Nu har duons investmentbolag PJ & PL Invest gått in i hälsobolaget Twiik. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbolaget Twiik utvecklar en digital coachingplattform som vänder sig till gym, företagshälsor och arbetsgivare. Nu tar bolaget in 2 miljoner kronor från befintliga ägare samt Robin Olsen och Pontus Janssons investmentbolag PJ & PL Invest. 

“Vi har haft ögonen på start-upscenen i Malmö under en längre tid, men samtidigt varit väldigt selektiva. Twiik är ett intressant bolag med en tydlig vision om att få fler att må bättre” säger Robin Olsen. 

Läs mer: Twiik köper konkurrent

"Som elitidrottare kan man enkelt relatera till vikten av att ge fler tillgång till bra träning,  både fysiskt och mentalt, och att friskvård och träning håller på att digitaliseras har nog ingen missat”, fortsätter Pontus Jansson.

PJ & PL Invest har tidigare även investerat i Studybee, som utvecklar mjukvara som lärare kan använda sig av ihop med Google Classroom, och det var i samma veva som de kom i kontakt med Twiik (NTL). 

Läs mer: Landslagsstjärnor investerar i Malmöbolaget Studybee

De färska miljonerna ska Twiik använda till att skala upp verksamheten och under 2018 planerar man att expandera utanför Sveriges gränser. 

Anders Gran, vd för Twiik.
Anders Gran, vd för Twiik.

"Nästa år har vi ambitionen att expandera internationellt och har haft en del kontakt med aktörer framför allt i England. Utöver att Robin och Pontus är seriösa investerare så har de starka namn och den dagen vi ska över kanalen så tror vi att de är en bra väg på många sätt. En stor del av vad vi på Twiik gör är att koppla seriösa tränings- och friskvårdsaktörer till individer och företag", säger Anders Gran, vd på Twiik. 

Är de med som passiva investerare eller kommer de bidra ytterligare?

"Det är först och främst en monetär investering. Sen tittar vi på hur vi kan använda oss av deras varumärke och deras nätverk. Exakt hur det kommer se ut har vi inte bestämt", säger Anders Gran.

Tidigare i år köpte Twiik coachingplattformen Shapelink som nu har har byggt ihop med Twiik till en gemensam plattform som lanserades för ett par veckor sedan. 

"Vi arbetade om affärsmodellen efter köpet och nu handlar det om expansion. Vi växer stadigt och börjar se utvecklingen i intäkterna. Vi räknar med att ha 20 anläggningar innan årets slut och ser tydlig skalbarhet i affären", säger Anders Gran. 

Twiik grundades 2013 och har tidigare tagit in omkring 5 miljoner kronor i riskkapital. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer