Annons

Lendify tar in 20 miljoner från hemlig investerare

Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.
Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.
Låneplattformen Lendify tar in strax över 21 miljoner kronor i nytt kapital. Men vem den nya strategiska investeraren är vill bolaget hålla hemligt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Låneplattformen Lendify startade 2014 och fick tillstånd som betalningsinstitut i juli 2016. Tidigare i år tog bolaget in 200 miljoner kronor i form av en obligation för att kunna växla upp utlåningen. 

Nu har bolaget också tagit in drygt 21 miljoner kronor genom en nyemission.

"Vi är inte i behov av kapital utan är välfinansierade. Anledningen till att vi gör det här är för att vi ville ta in en ny strategisk ägare som kan bidra med kompetens och kapital", säger Erika Eliasson, presskontakt på Lendify. 

Vem är det som investerar?

”De vill hålla det hemligt”.

Lendify (NTL) har tidigare tagit in totalt 90 miljoner kronor i externt kapital. Bland investerarna finns bland annat familjen Lundin genom bolaget Back in Black Capital, Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelberth samt LeoVegas-grundaren Gustaf Hagman.

Läs mer: Lendify tryggar långivarna med Lindorff-avtal 

”Vårt fokus nu är på tillväxt i vår befintliga affär. Vi har haft en kraftig volymökning under första halvåret 2017”, säger Erika Eliasson. 

Lendify omsatte 1,4 Mkr och gjorde en förlust på 14 miljoner kronor under det senast rapporterade verksamhetsåret 2015/16.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies