Annons

Lendify tar in 400 miljoner – ska lånas ut till privatpersoner

Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg och IR-chefen Erika Eliasson.
Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg och IR-chefen Erika Eliasson. Foto: Patrik Olsson
Låneplattformen Lendify tar in 400 miljoner kronor från institutioner via obligationer. Pengarna ska lånas ut till privatpersoner. Därmed har bolaget nu tagit in totalt 700 miljoner kronor på det viset.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lendify grundades 2014 och beskriver sig som en marknadsplats för lån. På onsdagen meddelade Lendify att institutioner investerat ytterligare 400 Mkr i obligationer som säkerställs av lån som lämnats via bolagets plattform. 

Har ni ett ökat fokus på att öka mängden institutionellt kapital ni lånar ut via plattformen? Är det svårt att få samma volym från privatpersoner?

”Vi har respekt för att det tar tid att skapa ett nytt tillgångsslag för privatinvesterare. Institutionella investerare är vana att investera i den här typen av tillgångsslag. Genom att även vända oss till den institutionella marknaden kan vi göra större volymer och på så sätt även förbättra produkten för privatinvesterare”, säger Erika Eliasson, IR-ansvarig på Lendify. 

Läs mer: Bankutmanaren Lendify tar in 112 miljoner – värderingen rusar

”Genom föregående obligationsemission har vi haft möjlighet att öka allokeringstakten och diversifieringen i privatinvesterarnas portföljer. Det är vårt fokus att vara en marknadsplats för lån där privatpersoner kan investera i lån till kreditvärdiga privatpersoner, men det tar tid att etablera tillgångsslaget till den marknaden”, fortsätter hon. 

De nya obligationerna har en löptid på två år och en årlig ränta på 3 månaders Stibor plus 4,5 procent. 

”Att professionella investerare väljer att investera så mycket kapital via vår plattform visar att vi verkligen har byggt en bra struktur och en digital plattform och kreditmodell som har förtroende i marknaden”, säger Erika Eliasson. 

Enligt Erika Eliasson har Lendify totalt lånat ut drygt 600 miljoner via plattformen.

”Genomsnittsräntan har de senaste 12 månaderna varit på cirka 8,4 procent för låntagarna”, säger hon.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer