Annons

Livet efter Klarna – så ska Niklas Adalberth göra gott

Niklas Adalberth, en av grundarna av Klarna, startar en stiftelse.
Niklas Adalberth, en av grundarna av Klarna, startar en stiftelse.
Efter att ha lämnat Klarna i oktober har medgrundaren Niklas Adalberth filat på ett nytt projekt. Nu berättar han att han startar en stiftelse som ska bli hans sätt att "ge tillbaka till samhället".
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital kunde i september i fjol avslöja att Klarnas medgrundare Niklas Adalberth skulle lämna bolaget. 

Niklas Adalberth var en av medgrundarna till Klarna som grundades 2005. Efter tio år på betaltjänstbolaget bestämde han sig för att lämna posten som vice vd för Klarna i höstas för att göra något annat. 

Hans första tid efter avhoppet har han varit på en sex månader lång resa, både mental och fysisk, för att bestämma sig för vad han skulle göra härnäst. Resultatet är alltså en stiftelse, Norrsken Foundation, som om åtta veckor ska lansera sitt första projekt. 

”Jag har haft lyckan att få ihop en del pengar från Klarna och nu vill jag göra något som kombinerar tech med att göra gott”, säger Niklas Adalberth under sitt medverkande på Stockholm startupday.

Läs mer: Niklas Adalberth slutar på Klarna

Niklas Adalberth vill inte berätta vad Norrsken Foundation ska inrikta sig på och vilka andra som ingår i projektet. Men han medger att det kommer att bygga på de kunskaper han har fått från sin tid på Klarna.

”Nu kommer jag att gå in en fas där jag hoppas kunna göra gott med den kunskapen jag har. Det handlar om att kombinera teknik med good cause”, säger Niklas Adalberth. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies