Annons

Mäktig techprofil till Stampens styrelse

E-handelsentreprenören och Backing Minds-investeraren Sara Wimmercranz är en av de personer som nu tar plats i det krisande mediehusets Stampens styrelse.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mediehuset Stampen har haft ett turbulent år bakom sig. Efter att våren 2016 ha tvingats ansöka om rekonstruktion gick en grupp investerare i december in som nya delägare i bolaget.

2016 visade Stampen ett rörelseresultat på 63 miljoner kronor. Resultatet efter skatt hamnade på 10 miljoner kronor. Samtidigt har bolaget mottagit stöd från staten och affärspartners på över 1 miljard kronor, skriver Resumé.

I dag höll Stampen bolagsstämma och valde in en ny styrelse. Två av de personer som valdes in är Adlibris-vd:n Johan Kleberg och techprofilen Sara Wimmercranz.

Läs mer: Adlibris investerar i heta fraktuppstickaren

"Sara Wimmercranz är entreprenör och har stor erfarenhet av e-handel. Hon har suttit i ledningsgruppen för LensWay och därefter var hon med och grundade e- handelsbolaget Footway. Sara driver numera investeringsbolaget BackingMinds. Sara rankades som en av Sveriges mäktigaste tech-investerare 2016 av Di Digital", skriver Stampen i ett pressmeddelande.

Sara Wimmercranz har bland annat investerat i Footway, Deodoc, Hallarappa. Via riskkapitalbolaget Backing Minds har hon även investerat i Transfer Galaxy och Horsemeup.

Läs mer: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Sara Wimmercranz 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer