Annons
Mapillarys vd och grundare, Jan Erik Solem.

Mapillary kniper plats på prestigelista

Experternas tips för att hitta och behålla nyckelpersoner SPONSRAT AV Nordea

Sämre resultat än väntat för Netflix.

Sämre resultat än väntat för Netflix – trots hög kundtillväxt

Spotifys vd Daniel Ek, en av bolagets två grundare. Foto: Jesper Frisk

Pensionsjättar gör miljardklipp i Spotify

Svenska Creandum, Northzone och Folksam har investerat i Spotify – liksom Napster-grundaren Sean Parker. Klart största ägare är dock grundaren Martin Lorentzon följd av grundare och vd Daniel Ek.

Så rika blir de på framgångssagan Spotify

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Mapillary kniper plats på prestigelista

Mapillarys vd och grundare, Jan Erik Solem.
Mapillarys vd och grundare, Jan Erik Solem.
Bilddatatjänsten Mapillary, med Niklas Zennströms pengar i ryggen, tar plats på en topplista över techbolag jämte namn som det ständigt haussade Magic Leap.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mapillarys år går från klarhet till klarhet. I mars stod det klart att Niklas Zennströms Atomico och amerikanska Sequioa – bland de tyngsta investerarna i techvärlden – skulle gå in med 68 miljoner kronor i bolaget.

Sedan dess har kartbolaget inlett ett samarbete med kameratillverkaren Gopro och öppnat ett labb för artificiell intelligens i Schweiz.

Läs mer: Efter storinvesteringen – Mapillary öppnar AI-labb

Det skånska bolaget har inte gått World Economic Forum (WEF) förbi. Tankesmedjan, mest känd för att ordna den årliga sammankomsten av världseliten i Davos, ger varje år ut en lista över lovande techbolag.

I år är Mapillary ett av de 30 bolag som prisas.

“Mapillary är bland de företag som hjälper till att forma den fjärde industriella revolutionen”, skriver WEF i sin motivering.

Mapillary bygger vad som kan beskrivas som ett crowdsourcat Google Maps. Bolaget samlar in bilder från allmänheten för att bygga en öppen och alternativ karttjänst på webben. Affären går ut på sälja data om platser och bilder till betalande kunder.

Bland övriga bolag som återfinns på WEF:s lista år är det ofta haussade Magic Leap, vars förstärkta verklighet med bilder och andra komponenter förhöjer användarens upplevelse.

Flera hyllade svenska techbolag har tagit plats på WEF:s lista de senaste åren. I fjol var fintechbolaget Izettle med. För två år sedan återfanns både ögonstyrningsbolaget Tobii och musiktjänsten Soundcloud på listan.


Läs mer om Mapillary:

Foto:

Storinvestering i Mapillary – tar in 68 miljoner i nytt kapital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post