Annons

Martin Timells byggsajt tar in kapital

Magnus Svensson, Byggvarulistans vd och grundare, och aktieägaren Martin Timell.
Magnus Svensson, Byggvarulistans vd och grundare, och aktieägaren Martin Timell.
Prisjämförelsesajten Byggvarulistan, med Martin Timell i ägarkretsen, tar in 2,4 miljoner kronor i en nyemission. Samtidigt tar Pricerunner-veteranen Patric Blixt en styrelseplats.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Byggvarulistan (NTL) jämför priser på byggvaror på nätet. Nu tar bolaget in 2,4 miljoner kronor och förstärker sin styrelse.

En av de nya styrelsemedlemmarna är Patric Blixt (NTL). Som tidigare marknadschef för prisjämförelsesajten Pricerunner (NTL) har han helt rätt bakgrund för uppdraget, anser Byggvarulistans vd och grundare Magnus Svensson.

”Patrics erfarenhet kommer väl till pass när det gäller hur vi paketerar olika erbjudanden till våra samarbetspartners, byggvaruhusen”, säger Magnus Svensson.

Totalt investerar Patric Blixt 550 000 kronor i Byggvarulistan, vilket ger honom ett ägande på runt 5 procent.

Läs mer: Storåkers Pricerunner köper "bäst i test"-sajt

Även Stefan Björck, tidigare koncerninköpschef på Peab, går in med 50 000 och kniper en styrelseplats. Den befintliga inevsteraren Almi Invest deltar också i rundan.

Byggvarulistan grundades för drygt tre år sedan och har bland annat den kände tv-snickaren Martin Timell som investerare. 

Hittills har Byggvarulistans omsättning varit blygsam, 550 000 kronor det senaste räkenskapsåret. Samtidigt har rörelseresultatet dragit iväg nedåt.

”I dag ligger vi på 2000–3000 besök per dag. Vi måste upp till runt 10 000”, säger Magnus Svensson.

Grundaren är dock övertygad om att fler hemmafixare kommer att hitta till Byggvarulistans sajt framöver, och han ser ljust på bolagets framtid.

”Med de avtal vi har slutit tror vi att vi når 1 miljon i omsättning det här året. Lönsamhet ligger kanske två år bort.”

Läs mer: Hon säljer sitt Bygghemma

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer