Annons

Miljardvärderade svenska succéappen bekräftar: Siktar på börsen om tre år

Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi.
Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi. Foto: Hampus Andersson
Den svenska kommunikationsappen Truecaller har över 200 miljoner användare och gjort stor succé i Indien. Nu blickar bolaget, som värderas till 6,8 miljarder kronor, mot en börsnotering om tre år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska kommunikationsappen Truecaller ska vara redo för en börsnotering vid år 2022. Det bekräftar företaget för Di Digital, efter att Bloomberg först rapporterat om nyheten.

Truecaller har i dagsläget hela 200 miljoner aktiva användare användare och 230 anställda, varav merparten är baserade i Indien. Bolaget grundades i Stockholm av Alan Mamedi och Nami Zarringhalam under 2009. 

Huruvida Truecaller planerar en notering i Sverige eller utlandet vill man i dagsläget inte svara på, när Di Digital ställer frågan.  

Den populära tjänsten var från början en renodlad telefonboksapp, men den har sedan utökats med bland annat meddelandefunktioner och spamfilter. Länge hade dock Truecaller svårt att slå mynt av sin stora användarbas. 

Till slut började man dock sälja både annonser och abonnemang till privatpersoner på plattformen. Under det senaste året har Truecaller också breddat sig till finansiella tjänster, till exempel genom pengaöverföringar.

Nu ska man även börja rulla ut lån till företagare i Indien på bred front.

”Om tre år kommer intäkterna från prenumerationer, annonser och fintech vara lika stora för Truecaller”, säger vd:n Alan Mamedi till Bloomberg.

Under 2018 omsatte bolaget 161 miljoner kronor och noterade en förlust på 65 Mkr. 

Alan Mamedi har tidigare sagt till Di Digital att de siktar på att nå intäkter 300 Mkr i intäkter i år och att Truecaller samtidigt närmar sig lönsamhet.

Största ägare i Truecaller är det beryktade riskkapitalbolaget Sequoia Capital, följt av grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam, samt Kleiner Perkins. Brittiska Atomico och Tommy Jacobsons riskkapitalbolag Zenith finns också i ägarkretsen.

Bolaget tog senast in pengar på den privata marknaden hösten 2018 och värderades då till 6,8 miljarder kronor. Truecaller avböjer att kommentera om bolaget planerar att ta in ännu mer kapital före 2022.

Läs mer: Svenska duon gör succé i Indien – men missar målet 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer