Annons

Morgan Stanley: Tesla har snart slut på pengar

Elon Musk, vd och medgrundare på Tesla.
Elon Musk, vd och medgrundare på Tesla.
Elbilstillverkaren Tesla kommer snart behöva ta in nytt kapital baserat på vd Elon Musks uttalanden under senaste rapportsamtalet. Det bedömer Morgan Stanley. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elon Musk gav enligt investmentbanken en antydan om att man lär behöva fylla på med mer pengar, något han länge motsatt sig.

”Givet effektivitetsförbättringar och kommande expansionsplaner kom Musk att erkänna att det finns en 'viss merit' i att ta in nytt kapital”, säger analytikern Adam Jonas i ett kundbrev, enligt CNBC.

Morgan Stanley bedömer att nyemissionen blir av under tredje kvartalet. Banken räknar med att Tesla då tar in 2,5 miljarder dollar, motsvarande nästan 24 miljarder kronor.

Morgan Stanleys riktkurs på Tesla är 240 dollar. Aktien handlas ned 1,6 procent till 254,68 dollar på förhandeln på torsdagen.

Elbilstillverkaren redovisade en större förlust än väntat för det första kvartalet 2019. Tesla räknar dock med att förlusten minskar avsevärt under andra kvartalet och att bolaget kan återgå till lönsamhet under tredje kvartalet.

Bolaget brände 1,5 miljarder dollar, 14,3 miljarder kronor, under kvartalet. Visserligen beror delar på urholkningen på att bolaget betalat ett konvertibellån. Men kassan på motsvarande 21 miljarder kronor är nu den minsta på tre år.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Elon Musk om att köpa ut Tesla: ”Det tåget har gått” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer