Annons

Netflix gör tv-serie av Spotify inifrån

Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud har skrivit boken ”Spotify Inifrån”.
Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud har skrivit boken ”Spotify Inifrån”. Foto: Press.
Di Digitals reporter Jonas Leijonhufvud har tillsammans med journalisten och tidigare Di-medarbetaren Sven Carlsson skrivit boken ”Spotify Inifrån: Så blir man störst i världen” som släpptes i våras. Nu står det klart att boken blir tv-serie på Netflix.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

 ”Det känns fantastiskt roligt. Det har pratats om det ett tag, så det är skönt att det äntligen har blivit officiellt”, säger Jonas Leijonhufvud, reporter på Di Digital som tillsammans med tidigare kollegan Sven Carlsson skrivit boken som kommer att ligga till grund för tv-serien.

Boken beskriver detaljerna bakom om hur Spotify på drygt tio år ritade om kartan för musikindustrin. Entreprenörsresan började i en lägenhet i Stockholmsförorten i Rågsved och ledde till den gigantiska noteringen på Wall Street 2018.

Filmrättigheterna till boken såldes i våras till produktionsbolaget Yellow Bird. Regisserar gör Per-Olav Sørensen som senast var aktuell med den första svenskspråkiga Netflixserien ”Störst av allt”. Berna Levin producerar serien.

”Netflix skickade boken 'Spotify inifrån' till mig, jag läste den och sade ja direkt. Det handlar om så stora och omvälvande saker, samtidigt som det är en mycket personlig berättelse”, säger regissören Per-Olav Sørensen i en intervju med TT. 

Läs ett smakprov ur Spotify inifrån: Allt började i en liten lägenhet på Östermalm 

Författaren och Di Digital-reportern Jonas Leijonhufvud hoppas att fler kommer att ta del av historien och berättelsen om företaget. 

”Vi hoppas att det här leder till att boken köps av ett engelskspråkigt förlag”, säger Jonas Leijonhufvud.

Vad kommer din inblandning i serien att bli här framöver?

”Vi blir nog inblandade på ett eller annat sätt. Vi har sålt rättigheterna till Yellow bird och står till förfogande för regissören och manusförfattaren. Jag gissar att de vill komma igång först innan de hör av sig till författarna”, säger Jonas Leijonhufvud.

Än finns inget officiellt datum för produktionsstarten av serien. 

Boken gavs ut på Albert Bonniers förlag i våras och kom nyligen ut som pocket i Sverige. Den har även sålts till Japan, Sydkorea, Ryssland, Nederländerna och Tjeckien. 

Boken om Spotify har fått fina recensioner i flera svenska medier det senaste året. Reportageboken bygger på intervjuer med ett 70-tal initierade källor och interna dokument. 

Regissören Per-Olav Sørensen säger i en intervju till TT att han direkt slukades av berättelsen.

”Det är en historia som har så många bottnar – det är en David mot Goliat-story, som förändrade vårt sätt att konsumera musik och som ändrade våra vardagsrum. Det finns inga skivor eller cd-skivor där längre”, säger Sørensen till TT.


Lyssna på Digitalpoddens specialavsnitt om Spotify inifrån:

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer