Annons

Next Games noteras på First North i Finland

Finska Next Games, med vd Teemu Huuhtanen och spelet ”The Walking Dead: No Man’s Land”, ska noteras på First North i Finland senare i år.
Finska Next Games, med vd Teemu Huuhtanen och spelet ”The Walking Dead: No Man’s Land”, ska noteras på First North i Finland senare i år.
Di Digital avslöjade börsplanerna redan i oktober i fjol. Nu aviserar mobilspelsföretaget Next Games att man ska noteras på First North i Finland i år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mobilspelsföretaget Next Games planerar att få sina aktier noterade på First North i Finland, enligt ett pressmeddelande. 

Di Digital kunde redan i oktober i fjol avslöja att Next Games i tysthet tagit de första stegen mot en notering. Enligt uppgift rörde det sig om en miljardvärdering. 

Next Games startades 2013 av personer som bland annat jobbat på Angry Birds-bolaget Rovio. Det snabbväxande bolaget har idag ett 70-tal anställda i Helsingfors och är främst känt för spelet ”The Walking Dead: No Man’s Land” som lanserades i oktober 2015. Bolaget omsatte 94 Mkr det året, men redovisade samtidigt en förlust på 64 Mkr.

Bolaget utvecklar egna spel med fokus på starka franchises. Majoriteten av spelen är gratis att spela, och The Walking Dead: No Man’s Land var det mest nedladdade inom segmentet i App Store i USA vid lanseringen. Bolagets kundbas är huvudsakligen i Nordamerika och Europa.

Läs mer: Storsäljer i Paradox: "Kan bli årets sämsta affär"

Börsintroduktionen för Next Games är tänkt att se bolaget fylla på sin kassa med cirka 290 miljoner kronor (30 miljoner euro) i nyemitterade aktier. De nya aktierna kommer att säljas till institutionella investerare både i Finland och utomlands, bolagets anställda och privata individer och företag i Finland.

Målet med noteringen är att hjälpa Next Games att kunna implementera sin tillväxtstrategi. Denna avser nya licensavtal, utveckling och marknadsföring av nya spel och ytterligare utveckling och marknadsföring av befintliga spelet The Walking Dead: No Man’s Land.

Next Games kommer att låta Danske Bank stå ensamt ansvariga för processen med att börsnotera aktierna.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies