Annons

NFT Ventures ökar sitt innehav i Avtal24

Magnus Stein, vd och medgrundare av Avtal24.
Magnus Stein, vd och medgrundare av Avtal24. Foto: Avtal24/TT
Den digitala advokathjälpen Avtal24 tar in 5 miljoner kronor från NFT Ventures. Men hela 80 procent av investeringen är öronmärkt för mediautrymme på Bonniers plattformar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På Avtal24 (NTL) kan användare få hjälp att skriva testamenten, äktenskapsförord och andra typer av avtal. Genom att svara på ett antal frågor, som en jurist annars skulle ha ställt, kan advokatroboten sätta ihop ett avtal digitalt. 

Bolaget som grundades redan 2007, tog under våren 2015 in 10 miljoner kronor från Industrifonden och affärsängeln Sven Hagströmer (NTL), som bland annat var tidig investerare i Klarna. Under sommaren fyllde bolaget på kassan ytterligare med 5 Mkr från riskkapitalbolaget NFT Ventures. 

Riskkapitalbolaget NFT Ventures är känt för att ha investerat i närmare 20 unga fintechbolag och investerar med en kombination av reda pengar och kapital som är öronmärkt för annonsköp inom Bonnierkoncernen. Till saken hör att Bonnier varit ensam investerare i NFT Ventures två första fonder.

Läs även: Bonnier satsar på NFT:s finska fintech-fond

”Vi har verkligen fått bevis på att kunderna gillar oss och eftersom vi fortfarande är ensamma på marknaden, med en modern juridisk tjänst, vill vi såklart öka vår synlighet än mer”, säger Avtal24:s vd och medgrundare Magnus Stein.

Enligt handlingar inlämnade till Bolagsverket ingår det ett ”mediaköpsavtal” med förpliktelse att köpa media för 4 Mkr, alltså 80 procent av investerat kapital, i NFT:s investering i Avtal24.

Läs även: NFT Ventures satsar på pensionsappen Nowo

Avtal24 har hittills tagit in 40 Mkr från externa investerare, varav 8 Mkr från NFT, enligt bolaget. Även när NFT gick in med drygt 3 Mkr i bolaget i fjol bands hela summan upp i mediaköpsavtal med Bonnier, enligt uppgifter till Bolagsverket.

”Det har funkat jättebra med NFT och vi har sett positiva effekter av att annonsera i Bonniers kanaler. Det finns fler fördelar med NFT än bara pengar, det finns rabatter, hjälp och annat som tillkommer om man köper media via dem”, säger Magnus Stein.

Läs även: Svenskt riskkapital in i brittisk lånetjänst

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer