Hoppa till innehållet

NHL-stjärna investerar i svenskt hälsobolag

Hälsoplattformen får in pengar från bland annat det före detta hockeyproffset Mattias Weinhandl. Pengarna ska användas till att anställa fler och utveckla produkten.

Nicholas Roman (till höger), grundare och vd för Egetto som ligger bakom Challengize, under ett så kallat swimrun.
Nicholas Roman (till höger), grundare och vd för Egetto som ligger bakom Challengize, under ett så kallat swimrun.

Egetto AB som ligger bakom hälsoplattformen Challengize tar in 2,5 miljoner kronor från bland annat det före detta NHL-proffset Mattias Weinhandl (NTL) och Stockholm Leisure Partners. Det senare bolaget består av SATS tidigare strategichef Johan Nilsson och Rasmus Ingerslev som har grundat danska träningskedjor. Dessutom är Stings Propel Capital (NTL), Epikat Invest och Virben invest med i rundan.

Egetto som grundades 2014 valdes 2015 in i inkubatorn Stings accelerationsprogram.

Challengize beskrivs som en hälsoutmaning som företag kan använda för att aktivera sina anställda. Fokuset ligger på vardagsmotion. I kundlistan finns bland annat Stora Enso och SJ.

Mattias Weinhandl har på sistone seglat upp som en flitig techinvesterare. Han har bland investerat i betalbolaget Betalo. Tidigare i mars kunde Di Digital dessutom berätta att han satsat pengar på hälsoappen Bluecall.

Läs mer: Före detta NHL-proffs investerar i Bluecall

"Jag har intresse för hälsa, och kunskap om att motion och rörelse är nyckeln till ett friskt liv. Genom Challengize idé finns förhoppningen att fler människor blir aktiva och kan nå sin fulla potential, och bidra till en bättre värld. Genom ett friskare leverne blir vi klokare, gladare och fattar bättre långsiktiga beslut", kommenterar Mattias Weinhandl investeringen.

Grundsyftet med Challengize är enligt vd:n och grundaren Nicholas Roman att få folk att röra på sig.

"Det är bättre att göra någonting än ingenting alls. Alla ska kunna utmana sig själv att göra mer idag än igår. För vissa är det att springa en Iron Man och för vissa är det att börja promenera till jobbet. Vi har byggt ett dynamiskt och smart poängsystem som baseras på vem du är och vad du har gjort", säger han till Di Digital.

Just nu finns omkring 80 aktiviteter att välja mellan, så som löpning, yoga och tennis och promenad. Med data om varje deltagare så som längd, vikt, ålder och kön men även information om hälsostatus byggs en nyckel för varje person. Sedan genomförs en aktivitet och individuellt baserade poäng delas ut till laget.

"Förutom en bekräftelse på att vi gör något bra så har vi öronmärkt de nya pengarna till att anställa inom sälj så att fler kunder får testa Challengize. Vi utvecklar hela tiden produkten med nya funktioner."

Affärsmodellen är att företag genomför en utmaning som en kampanj eller köper abonnemang och kan lägga upp ett valfritt antal utmaningar under ett helt år.

Challengize erbjuder även välgörenhetspoäng. 

"Det innebär att man inte bara kämpar för sig själv, sitt lag, eller sitt företag, utan för en god sak. Förhoppningsvis kan vi få anställda som inte gillar att träna att röra på sig om de vet att de gör det för exempelvis Barncancerfonden."

 Läs även: Nya bolagstrenden: Att tackla globala problem

Missa inte senaste nytt – följ Di Digital på Facebook.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera