Annons

Northvolt säger upp personal

Northvolts medgrundare Peter Carlsson.
Northvolts medgrundare Peter Carlsson. Foto: Jesper Frisk
Det svenska batteribolaget Northvolt har varit i en stark tillväxtfas, men tvingas backa på grund av oron över coronas effekter. 5 procent av personalstyrkan sägs nu upp, enligt nyhetssajten Breakit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I juni förra året avslöjade Di Digital att det svenska batteribolaget Northvolt med den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson i spetsen hade säkrat sin finansiering och mottagit ordrar på 122 miljarder kronor fram till 2030. För några veckor sedan stod det också klart att Naturvårdsverket ger Northvolt 159 miljoner kronor i stöd för återvinning av bland annat kobolt, nickel och litium från elbilsbatterier.  

I dagarna kom det även fram att regeringen, Centern och Liberalerna satsar på Northvolts batteriproduktion genom ett EU-projekt i vårändringsbudgeten. 

Men även Northvolt har nu drabbats av coronakrisen, enligt nyhetssajten Breakit.  Batteribolaget som har stått i en stark tillväxtfas med snabb rekrytering säger nu upp knappt 5 procent av sina anställda enligt Breakit.

”Vi står på en stabil grund, både finansiellt och operationellt. Men som alla ansvarsfulla företag ser vi över vår verksamhet och våra kostnader just nu. Det är osäkert hur länge den här krisen kommer at pågå och hur det ser ut på längre sikt. Vi vill hålla kvar vår position långsiktigt och balanserar nu om organisationen”, säger Jesper Wigardt, kommunikationschef på Northvolt till Breakit. 

Efter att artikeln publicerades förtydligar Jesper Wigardt till Di Digital att bolaget kommer att fortsätta anställa och växa på sikt:

”Vi har över 200 tjänster ute just nu till Stockholm, Västerås, Skellefteå och Tyskland. Så detta handlar om en ombalansering”, meddelar han per mejl.

Northvolt ska ha växt till omkring 700 anställda på tre år. Samtidigt pågår bygget av den första storskaliga fabriken i Skellefteå. Därifrån ska tillverkningen av de gröna litiumjonbatterierna göras möjlig med hjälp av vattenkraft. 

”Än så länge har vi inga förseningar där. På det stora hela har vi hittills varit väldigt förskonade i den här krisen jämfört med många andra företag”, säger esper Wigardt till Breakit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer