Annons

Nytt lagförslag: Små missar ska inte leda till utvisning

Fallet med den pakistanske utvecklaren Tayyab Shabab har fått stor uppmärksamhet. Han ska utvisas för en administrativ miss som begåtts av hans tidigare arbetsgivare.
Fallet med den pakistanske utvecklaren Tayyab Shabab har fått stor uppmärksamhet. Han ska utvisas för en administrativ miss som begåtts av hans tidigare arbetsgivare. Foto: Claudio Bresciani / TT
Regeringen lägger nu fram ett lagförslag som ska förhindra att arbetskraftsinvandrare utvisas på grund av misstag som arbetsgivaren begått. Förslaget är tänkt att träda i kraft i december i år. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Arbetskraftsinvandrare ska inte behöva bli utvisade på grund av att arbetsgivaren begått administrativa missar. Lagförslaget är tänkt att träda i kraft första december i år. Enligt justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) gör regeringen nu något åt den "Kafka-liknande" situation som företag kan hamna i.

Läs även: Efter Tayyab Shababs utvisning: Nytt lagförslag före sommaren

"Om det handlar om mindre icke uppsåtliga misstag måste det finnas möjlighet att läka skadan", säger han.

Fall där arbetskraftsinvandrare ska utvisas på grund av att företag gjort administrativa missar har på senare år fått uppmärksamhet i medier. Ett av fallen berör den pakistanske utvecklaren Tayyab Shahab som nyligen fick beskedet att han ska utvisas ur Sverige för en miss som hans tidigare arbetsgivare begick.

Läs mer: Tayyab Shabab utvisas ur Sverige: ”Hemskt besked”

Det kan till exempel handla om att lönen vid någon tidpunkt framstår som lägre än vad som uppgivits i ansökan om arbetstillstånd på grund av att arbetsgivaren inte registrerat sjukfrånvaro rätt. Eller att en försäkring inte betalats i tid.

Oftast upptäcks sådana missar när arbetskraftsinvandraren ansöker om förlängning av det tillfälliga uppehållstillståndet. Migrationsverket ska nu få möjlighet att i sådana fall avstå från att återkalla uppehållstillståndet.

Dagens strikta regler syftar till att förhindra att oseriösa arbetsgivare utnyttjar arbetskraftsinvandrare genom att ge dem sämre villkor än vad som utlovats.

Biträdande finansminister Per Bolund (MP) är dock inte oroad för att den föreslagna lagändringen öppnar upp för oseriösa arbetsgivare. Han pekar på att den bara gäller arbetsgivare som åtgärdat bristerna innan Migrationsverket påtalat dem.

"Så den risken är väldigt, väldigt liten. Jag tror att det finns ganska bred uppfattning att reglerna är onödigt rigida", säger Bolund.

Även riksdagens socialförsäkringsutskott har uppmanat regeringen att föreslå en lagändring.

Regeringen vill också göra reglerna mer flexibla i de fall då arbetsgivaren inte hunnit åtgärda en miss innan Migrationsverket påpekat den. En sådan lagändring måste dock utredas först.

Regeringen siktar dessutom på att lägga fram ett annat lagförslag i höst om sanktioner mot arbetsgivare som uppsåtligen begått fel.

"Det handlar om arbetsgivare som tar hit människor på falska premisser och som sedan inte håller vad man lovat. Man betalar inte rätt lön, man bryr sig inte om försäkringar och kollektivavtal", säger justitieminister Morgan Johansson.

När man upptäcker detta tar i dag löntagarna hela smällen medan arbetsgivaren inte riskerar något.

I våras talade Di Digital med företrädare för flera svenska techbolag. De menade bland annat att krånglet med förnyande av arbetstillstånd var en "akut fråga" vid rekryteringen av spetskompetens.

Läs mer: Arbetstillstånden: "Techindustrin går som på nålar"

TT / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies