Annons

Oljeshejk lägger miljoner på svenskt hörlursbolag

Preem-ägaren Muhammed Al-Ahmoudi.
Preem-ägaren Muhammed Al-Ahmoudi.
Hörlursbolaget Earin tar in 30 miljoner kronor från bland andra oljeshejken och Preem-ägaren Muhammed Al-Ahmoudi.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbolaget, som tillverkar trådlösa hörlurar, stänger nu sin första finansieringsrunda, rapporterar Breakit. Enligt Per Sennström, finanschef på Earin (NTL), räknar man med att öka försäljningen rejält under 2017 och för att möta den ökade efterfrågan som man tror att nästa version av hörlurarna ska möta tar man in 30 Mkr.

“Man binder upp stora mängder kapital i produktionen. Man får betala långt i förväg innan pengarna kommer in på kontot igen”, säger Per Sennström till Breakit.

Läs mer: Svensk design erövrar Las Vegas

Nästa version av hörlurarna ska ha inbyggd mikrofon och kan då användas som headset. 

“Det här öppnar för att sälja våra hörlurar tillsammans med mobiltelefoner. Att sälja mot teleoperatörer kommer bli en prioritet i Sverige och Europa”, säger Sennström.Foto:
Earin lanserade sina trådlösa hörlur redan i september 2015.

Bolaget värderas till 130 Mkr i finansieringsrundan. Bland investerarna som går in med kapital finns bland andra LMK samt Muhammed Al-Ahmoudis investmentbolag Midroc och Granitor (NTL).

Läs mer: Svenskt hörlursunder – Earin mot 100 miljoner i omsättning

Earin är ett av de svenska bolag som lyckats bäst med en crowdfundingkampanj. 2014 samlade man in strax över 970 000 brittiska pund, motsvarande drygt 11 Mkr i dåvarande växelkurs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer