Annons

Oneplus utmanar Huawei med ny 5g-telefon

Foto: Banfa Jawla
Oneplus, med svenska grundaren Carl Pei i spetsen, siktar på en global utrullning av sin 5g-telefon i år för att ta mer marknadsandelar från Huawei, Apple och Samsung. Samtidigt är mobiltillverkaren på väg att lansera smarta tv-apparater, enligt Financial Times.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska stjärnskottet Carl Pei har tagit Oneplus mobiltelefoner från Kina ut i världen. Oneplus har lyckats ta alltmer marknadsandelar med sin senaste modell även i skuggan av handelskriget mellan USA och Kina. 7 pro som har bland annat en popup-kamera som åker upp vid behov.

Läs mer: Svenskens mobilfenomen tar strid mot Apple – nu flyttar han till USA 

Nu säger vd:n Pete Lau till Financial Times att Oneplus ser ännu mer möjligheter att ta andelar med utrullningen av 5g-nätet.

Bolaget investerar alltmer i forskning och utveckling och har dubblat antalet anställda till 1.700. Oneplus lanserade sin första 5g-telefon i Storbritannien i maj och siktar nu på att sälja sin nästa 5g-modell globalt i fjärde kvartalet i år.

Pete Lau bekräftar också ryktena om att Oneplus ska börja sälja smarta tv-apparater.

”Utrullningen av 5g kommer att förändra hela den marknaden”, säger Pete Lau till FT.

Enligt Techradar kommer tv-apparaterna lanseras i storlekarna 43- och 75-inch och använda Androids plattform.

Länk till twitter

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer