Annons

Pandora utmanar Spotify på podcasts

Pandora är bara en av många musiktjänster som utmanar Spotify.
Pandora är bara en av många musiktjänster som utmanar Spotify. Foto: Jenny Kane
Musikströmningstjänsten Spotify och rivalen Pandora Media vänder sig till podcasts för att jaga användare samt vinst. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tech-bolagen vill genom podcasts få en större andel av lyssnarnas tid samt dessutom locka unga människor. Bolagen har också en fördel, då många podcasts har svårt med själva lönsamheten, rapporterar Wall Street Journal. Både Spotify och Pandora är rätt positionerade inom det området. 

Pandora Media menar att många kommer att lyssna mer på podcasts om de presenteras likt hur man presenterar musik i tjänsterna. 

Läs mer: Spotify poddsatsar – börjar samarbeta med Acast 

"Om du jämför med hur du upptäcker musik så är det stenåldern", säger Pandora Media-chefen Roger Lynch. Han menar på att det också kommer att skapa en högre vinst då podcasts är billigare att distribuera än musik. 

Spotify ligger steget klart före. Det svenska bolaget har idag 150 000 olika podcasts mot Pandora som har ett par hundra. Apple har över 600 000 podcasts tillgängliga via sin podcastapp. 

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer