Annons

Pepins lanserar mjukvara för kapitalanskaffning med SEB

Pepins grundare Anders Sjunnesson och ordförande Peter Norman.
Pepins grundare Anders Sjunnesson och ordförande Peter Norman.
Pepins lanserar vad man kallar för en banbrytande mjukvarulösning för kapitalanskaffning och exit. Hittills har Pepins tagit in över en miljard kronor till cirka 40 bolag. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mjukvaran, Pepicon, ska hjälpa bolag att hantera och effektivisera hela processen för att resa kapital, på egen hand eller med hjälp av rådgivare

”Pepicon är en SaaS-lösning för kapitalanskaffning och exit. Som en utväxling på allt Pepins gjort, står för och kan har vi med Pepicon byggt en helt ny skalbar affär med internationell potential. Pepicon kommer även förbättra och effektivisera Pepins egen affär samtidigt som kunderbjudandet blir starkare oavsett om du är investerare eller ett bolag som söker kapital,” skriver Pepins.

Pepins driver idag en crowdfunding-plattform med handel och menar att många bolag som söker sig till dem är attraktiva ur ett investeringsperspektiv, men att ytterst få är investeringsbara och redo att genomföra en transaktion. Bolagen vet enligt Pepins sällan vad investerarna behöver för att kunna fatta beslut, standard saknas och få hjälpmedel finns att tillgå.

I och med corona lanseras Pepicon tidigare än planerat. Dessutom ges, i och med ett samarbete, SEB:s företagskunder ett specialerbjudande. 

Läs mer: Pepins vd lämnar

Plattformen har fyra medgrundare och kommer bedrivas som en egen organisation under ledning av Pepins grundare Anders Sjunnesson. Pepins äger 85 procent.

”Jag har under 30 års tid varit investerare, entreprenör och rådgivare och vet alltför väl hur svår, ineffektiv och smärtsam processen ofta är när kapital ska tas in eller bolag ska säljas. Fallgroparna är många, arbetet manuellt och specialiserade hjälpmedel lyser med sin frånvaro. Med Pepicon vill jag skapa en 'game-changer', en ny standard som ger stora fördelar för alla aktörer i ekosystemet,” säger Pepins grundare Anders Sjunnesson.

Läs mer: Pepins omsättning sjunker – ”ett svagt börsår”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer