Annons

Persbrandts tatueringstjänst Inkbay tar in kapital

Fredrik Glimskär är vd och medgrundare av Inkbay.
Fredrik Glimskär är vd och medgrundare av Inkbay. Foto: pressbild
Inkbay Tattoo tar in ytterligare 4 miljoner kronor i kapital. Nu sneglar marknadsplatsen för tatueringar på en internationell expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tatueringar blir alltmer accepterat och vanligt. Bara i Stockholm finns det cirka 300 verksamma tatuerare. För Fredrik Glimskär fanns det ett uppenbart behov av en digital marknadsplats där kunder både kan välja motiv och studio samt boka och betala för sin tatuering. Därmed grundade han Inkbay i maj i fjol.

Efter att Inkbay i fjol tog in 2 miljoner kronor av Zenith inkubator, med Mikael Persbrandt som delägare, har bolaget i dag cirka 25 procent av marknaden i Stockholm, enligt grundaren.

”Vi startade Inkbay i maj i fjol och har knutit till oss 75 bolag som vi arbetar med. Vi upplever lite av en snöbollseffekt och det tror jag beror på att det inte finns någon annan, inte ens på global nivå, som gör det vi gör”, säger Fredrik Glimskär.

Foto: Zenith.

För Zeniths inkubator ansvarar Tommy Jakobsson, Mathias Rosenqvist, Jimmy Johansson och Mikael Persbrandt för verksamheten.

Nu tar Inkbay in ytterligare 4 Mkr, den här gången av Tommy Jacobssons Zenith Venture Capital (NTL).  

”Vi drog igång Inkbay i Stockholm, eftersom vi känner den marknaden bra. Men Inkbay är en global satsning och det är här som Zenith kommer in. Vi tror att vi har en vettig modell för hur vi ska kunna skala det här för ganska små medel. Vi har redan bra diskussioner i London”, säger Fredrik Glimskär.

Läs även: Mikael Persbrandt investerar i tatuerings-startup 

Bolaget har numera fem anställda och har till en start arbetat från SUP46 i Stockholm. Nu kommer bolaget att flytta till nya lokaler på Södermalm. 

”Vi har sålt i lite mer än ett kvartal och siffrorna ser väldigt bra ut. Vi har spöat alla våra KPI:er och innan året är slut kommer vi förhoppningsvis gå med break even i Stockholm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer