Annons

Petter Stordalen fortsätter att ösa pengar över el-appen Tibber

Norska hotellmagnaten Petter Stordalen och Tibbers grundare Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes.
Norska hotellmagnaten Petter Stordalen och Tibbers grundare Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes. Foto: Annika Falkuggla
El-appen Tibber fortsätter att växa snabbt. Nu går en grupp investerare med norska elproducenten BKK, hotellkungen Petter Stordalen och Wellstreet i spetsen in med ytterligare 20 miljoner kronor i bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svensk-norska startupbolaget Tibber har som mål att ersätta de traditionella elbolagen med smart teknik som sänker kundens elkostnad. I ett nötskal handlar det om att köpa el direkt från kraftverk utan traditionella mellanhänder – och styra energitillförseln med smarta algoritmer.

Bolagets app lanserades i början av 2017 och har lockat till sig närmare 10.000 användare sedan dess. 

”Sedan lanseringen i februari har vi fått ett fantastiskt gensvar från marknaden och tredubblat antalet medarbetare för att hantera den starka tillväxten. Nu ser vi fram emot att lansera ännu fler partnerskap och fortsätta växa antalet användare”, säger Daniel Lindén, medgrundare av Tibber.

Tibber tar in 20 miljoner kronor till en bolagsvärdering på över 130 miljoner kronor. 

För att påskynda tillväxten och vidareutveckla tekniken tar Tibber nu in 20 miljoner kronor i finansiering. Detta till en värdering på över 130 miljoner kronor. 

Läs mer: Stordalens startup vill sänka elkostnader med "digitalt batteri"

Merparten av pengarna, 15 miljoner kronor, kommer från den norska elproducenten BKK som även kopplar upp sina 28 kraftverk direkt in i plattformen. Andra investerare är hotellkungen Petter Stordalen och riskkapitalbolaget Wellstreet, som var tidiga investerare i bolaget.

Jag anser att Tibber fortfarande är undervärderat.

Tibber utlovar en kombination av billig, grön energi och energibesparingar. Det sistnämnda sker med hjälp av algoritmer som lär sig hemmet och optimerar energiåtgången. Kunden ska kunna ta kontrollen och styra hemmet direkt i Tibber-appen, heter det. 

”Tibber har ett starkt team med spjutspetskompetens inom såväl energimarknaden som maskininlärning. Teamet har gjort en fenomenal exekvering av en strategi mot tydlig lönsamhet och kundanskaffning, vilket öppnar för internationell expansion. Trots att Tibber har femdubblat värderingen sedan förra rundan anser jag att det fortfarande är undervärderat om man ser till produkten och hur den ändrar hela värdekedjan”, säger Mikael Wintzell, medgrundare och vd på Wellstreet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer