Annons

Populär frågetjänst kommer till Sverige – har 300 miljoner användare

Quora finns nu i svenskspråkig version.
Quora finns nu i svenskspråkig version. Foto: Skärmavbild.
Den populära kunskapssajten Quora har nu lanserat sin frågetjänst på svenska. Bolaget har över 300 miljoner månatliga användare världen över och värderas till 16,7 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanska frågesidan Quora, som har över 300 miljoner månatligen aktiva användare, är sedan januari i år även tillgänglig i en svenskspråkig version.

Bolaget grundades 2009 av två tidigare Facebook-anställda, Adam D'Angelo and Charlie Cheever. 

Quora finns tillgänglig både som mobilapp och i webbversion. På plattformen kan användare, enkelt beskrivet, ställa frågor och ge svar inom vitt skilda ämnen. 

Tvärtemot många andra nättjänster måste alla användare registrera sina egna och riktiga namn på Quora, för att svaren ska bli tillräckligt tillförlitliga. Användare som svarar på många frågor inom ett visst segment kan till slut få en status som ”expert”.

Frågesajten har ännu ingen etablerad affärsmodell, även om Quora öppnade upp för annonsörer under 2016. 

Tillväxten har subventionerats av riskkapital, som bland annat hämtats från ansedda Tiger Global Management. 

Vid sin senaste kapitalrunda för två år sedan värderades Quora till ungefär 1,8 miljarder dollar, motsvarande 16,7 miljarder kronor i dagens penningvärde, vilket gör bolaget till en så kallad ”unicorn” (bolag som värderas till över 1 miljard dollar).

En del av Quoras framgång kan härledas till att tjänsten tidigt var integrerad i Googles smarta högtalare Home, som 2016 började säljas i USA.

Läs mer: Så vill Google ta sig in i användarnas hem 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer