Annons

Så mycket kostar Teslas lastbil

Teslas eldrivna lastbil Tesla Semi.
Teslas eldrivna lastbil Tesla Semi.
På torsdagen stod det klart att prislappen på Teslas eldrivna lastbil börjar på 1,2 miljoner kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var med sedvanlig pompa och ståt som Teslas vd Elon Musk förra veckan presenterade elbilstillverkarens nya eldrivna lastbil Tesla Semi. 

På torsdagskvällen meddelade Tesla att prislappen väntas landa på 1,2 miljoner kronor för en basversion av lastbilen med en räckvidd på omkring 480 kilometer. Vill man istället ha en lastbil med en räckvidd på omkring 800 kilometer landar prislappen på nästan 1,7 Mkr. 

Läs mer: Här är Teslas nya lastbil

Produktionen väntas vara igång under 2019 och den som vill förhandsbeställa en Tesla-lastbil får betala en depositionsavgift på drygt 160 000 kronor. Vill man slå till på specialversionen "Founders Series", det vill säga en av de första 1 000 lastbilarna som lämnar fabriken, får man betala hela summan på 1,7 Mkr i deposition. 

Enligt Techcrunch är priset förvånansvärt konkurrenskraftigt med tanke på att priset på en dieseldriven lastbil start på omkring 830 000 kronor. 

De priser som Tesla presenterat gäller alltså för en basversion av lastbilen och det är i dagsläget oklart vilka ytterligare tillval man kommer kunna göra och hur de kommer påverka den slutgiltiga prislappen. 

Läs mer: Tesla spenderar 4 miljoner i timmen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies