Annons

Savelend tar in 11 miljoner – vill expandera utomlands

Savelends vd och grundare Ludwig Pettersson vill ta sin låneförmedlare ut i Europa. Foto: Savelend.
Savelends vd och grundare Ludwig Pettersson vill ta sin låneförmedlare ut i Europa. Foto: Savelend.
Låneförmedlaren Savelend tar in färska miljoner av bland andra betalbolaget Trustlys medgrundare. Nu vill bolagets grundare ta låneförmedlaren utanför Sveriges gränser. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det börjar bli trångt bland låneförmedlarna i Sverige. Förutom Toborrow (NTL), Sparlån (NTL), Froda (NTL) och Lendify (NTL) finns även Gävlegrundade Savelend (NTL). 

Savelend ägnar sig åt att förmedla lån mellan långivare, så kallade peer-to-peer-lån. Bolagets senaste satsning, som lanserades i våras, är en tjänst för företagslån. Men istället för att sätta räntan genom ett auktionsförfarande så sätter Savelend själva räntan genom att göra en riskbedömning av låntagarna.

Savelend planerade redan i våras att ta in 20 miljoner kronor för att finansiera satsningen och göra förvärv. Men bolaget valde att avstå från förvärven och har nu tagit in drygt hälften av det – 11 Mkr. Bland investerarna finns investmentbolaget Vision Invest och Joel Jakobsson, en av grundarna av betaltjänstföretaget Trustly.

Läs även: Savelend utmanar Toborrow med ny tjänst 

Med det nya kapitalet vill vd:n och grundaren Ludwig Pettersson ta den nya tjänsten utomlands.

”Vi vill bli Europas ledande marknadsplats för handeln av krediter. Vi kommer också att anställa fler personer, fortsätta att bygga vår plattform och skala upp vår tjänst som vänder sig till företagare”, säger han.

I fjol hade Savelend en omsättning på närmare 15 Mkr och Ludwig Pettersson förväntar sig en omsättning på 25 Mkr i år och ytterligare en fördubbling för 2018.

”Vi kommer även att vända till svarta siffror nästa år”, säger Ludwig Pettersson.

Kommer ni både kunna expandera och gå med vinst?

”Ja, vår plattform är så pass automatiserad att den behöver väldigt lite handpåläggning.”

Läs även: Nu har Froda lånat ut 250 miljoner till småföretag 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer