Annons

Schibsteds lånebolag Lendo växer så det knakar

Rolv Erik Ryssdal, vd för Schibsted.
Rolv Erik Ryssdal, vd för Schibsted. Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Lånetjänsten Lendo fortsätter att växa så det knakar och är på väg att bli en riktig kassako för det norska mediebolaget Schibstedt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På torsdagsmorgonen var det dags för det norska mediebolaget Scibstedt att presentera sina senaste kvartalssiffror. Omsättningen landade på 4 455 miljoner norska kronor under det fjärde kvartalet vilket var i linje med förväntnignarna. 

Även ebitda-reulstatet på 695 Mnkr var i linje med analytikernas prognoser medan nettoresultatet på 196 Mnkr var 33 procent under väntade 293 Mnkr enligt SME Direkt. 

En ljuspunkt i rapporten var det svenska lånbolaget Lendo som omsatte 130 miljoner kronor under det fjärde kvartalet vilket var ett lyft på 41 procent jämfört med samma kvartal 2016. Ebitda-resultatet landade på 68 Mkr, jämfört med 48 Mkr samma period året före, medan ebitda-marginalen låg på 53 procent. 

För helåret 2017 uppgick Lendos omsättning till 485 Mkr medan ebitda-resultatet uppgick till 240 Mkr. 

Läs mer: Shpock växer efter Facebooks intåg 

Även loppisappen Shpock visar enligt Schibstedt upp en fortsatt god tillväxt och är enligt bolaget en av de mest nedladdade shoppingapparna i bland annat Tyskland och Storbritannien. Bolaget redovisade dock ett negativt ebitda-bidrag på minus 11,5 miljoner euror, motsvarande 113,7 miljoner kronor. 

Av rapporten framgår det även att Schibstedts investeringar i Shpock kommer vara lägre under 2018 än 2017. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies