Annons

SEB handplockar Sara Öhrvall till styrelsen

Sara Öhrvall har tidigare varit styrelseledamot i Expressen och Adlibris.
Sara Öhrvall har tidigare varit styrelseledamot i Expressen och Adlibris. Foto: Claes-Göran Flinck
Efter Di Digitals granskning av digital kompetens i styrelserna står det klart att digitaliseringsexperten Sara Öhrvall nu nomineras till SEB:s styrelse.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital kunde på söndagen berätta att SEB:s styrelse var den enda av storbankerna som helt saknade ledamöter med digital kompetens. Bland Stockholmsbörsens storbolag har bara två av tio ledamöter haft en ledande position inom ett IT- eller telekombolag, visade granskningen.

Läs mer: Åtta av tio storbolag saknar digital styrelsekompetens

När SEB:s valberedning på måndagen presenterade sitt styrelseförslag är Sara Öhrvall, krönikör i Di och sedan förra året styrelsemedlem i Investor, en av två kandidater som nomineras.

Därmed ser SEB ut att få in en ledamot i styrelse med specialkompetens på det digitala området – givetvis oberoende av Di Digitals granskning.

Det andra nytillskottet är Helena Saxon, finansdirektör på Investor. Övriga 11 ledamöter i banken täller upp för omval, vilket innebär att styrelsen utökas till totalt 13 personer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer