Annons

Slack dubblar insatsen – tar in miljardbelopp i direktlistning

Stewart Butterfield, grundaren till Flickr och Slack.
Stewart Butterfield, grundaren till Flickr och Slack. Foto: Jonas Eng
Meddelandetjänsten Slack har offentliggjort sitt prospekt för en börsnotering på New York Stock Exchange, där det framgår att bolaget avser ta in upp till 1,9 miljarder kronor (197 miljoner dollar) i ett direktlistningsförfarande senare i vår.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Slack, som väntas bli nästa techbolag att gå till börsen under 2019, uppgav i april att bolaget siktade på att ta in 100 miljoner dollar. Nu höjs ribban till nära 200 miljoner dollar, framgår av listningsprospekt som lämnats in till amerikanska finansinspektionen SEC.

De bolag i techsektorn som gått till börsen hittills i år; bland annat Uber, Lyft och Pinterest, har haft varierande framgång. Olikt samtliga dessa börslistningar kommer Slack att genomföra en så kallad direktlistning, något som även svenska Spotify gjorde i fjol. Förfarandet innebär att det är marknaden, inte investmentbankirer, som bestämmer värdet på aktierna.

Läs mer: GP Bullhound: ”Slack kan bli lika stort som Linkedin” 

Den senaste i raden av techaktier kommer gå under ticker-symbolen WORK - för att symbolisera Slacks främsta användningsområdet som en chattjänst för medarbetarkommunikation.

Slack startade som ett spelbolag och lanserade 2009 Glitch. Chattverktyget i spelet lade grunden för meddelandetjänsten som sedan släpptes 2013. 

Slack driver idag en app inom gruppkommunikation och har mer än tio miljoner dagligt aktiva användare och 85 000 betalande kunder. Vid en finansieringsrunda i augusti 2018 värderades bolaget till 7,1 miljarder dollar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer