Annons

Snabb tillväxt för småjobbsappen Yepstr

Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.
Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.
Yepstr förmedlar enklare jobb till ungdomar via sin app. De senaste månaderna har omsättningen ökat med över 40 procent i månaden. Nu planerar bolaget sin nästa runda.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Almedalen drar mängder av storbolag, politiker och mediefolk. Men även ett och annat startupbolag arrangerar seminarier och möten under veckan. Ett av dem är Yepstr (NTL) som grundades av Jacob Rudbäck för cirka två år sedan. 

På Fiskargränd i Almedalen har bolaget arrangerat ett rundabordssamtal som snabbt fylls upp.

”Vi växer så det knakar. Vi har snittat 43 procent tillväxt varje månad det senaste året”, säger Jacob Rudbäck.

Han uppger att Yepstr har ökat omsättningen från 60 000 kronor i april till 100 000 kronor i maj. Den senaste månaden har bolaget omsatt 170 000 kronor. Han ser också att det kommer att fortsätta i samma takt de närmaste månaderna.

Bolaget, som fortfarande går med förlust, tog in 7 miljoner kronor för drygt ett år sedan. En av Investerarna då var redarmiljardären Dan Sten Olsson, som Jacob Rudbäck träffade när han klippte Stena-grundarens gräsmatta som ung.

Läs även: Miljardär-mentor går in i småjobbsapp 

Nu håller Yepstr på att avsluta nästa investeringsrunda, vilken Jacob Rudbäck inte vill uppge storleken på men att den kommer att vara större än den förra. 

”I den här rundan kommer det att komma in lite nya affärsänglar och vi har även ett par större riskkapitalfonder som är inne i diskussionen”, säger han. 

Samtidigt hoppas han att bolaget ska kunna gå med vinst nästa år. 

Vår absolut bästa användare är 75 år gammal. Den kundgruppen har exploderat för oss.

Yepstr, som förmedlar enkla arbeten till ungdomar i åldern 15–21, har alltifrån barnpassning, gräsklippning och techsupport på listan av jobb som kunderna vill ha hjälp med. Appen har haft närmare 500 ungdomar som har tjänat pengar via tjänsten sedan starten.

”Vår absolut bästa användare är 75 år gammal. Den kundgruppen har exploderat för oss. De har ett extremt behov”, säger Jacob Rudbäck.

Att äldre behöver hjälp med sånt de inte längre klarar själva, samtidigt som man ger ungdomar erfarenheten att ha ett jobb kan ses som win-win. Samtidigt uppger Jacob Rudbäck att ungdomarna får skäliga löner.

”Vi har standardiserat lönerna så vi följer fackförbundens riktlinjer och sen kan lönerna bara öka efter det. Om de får ett par bra referenser så kan du öka lönen efter det”, säger Jacob Rudbäck.

Läs även: Här är de hetaste trenderna och bolagen i Sveriges växande delningsekonomi 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer