Hoppa till innehållet

Snabb tillväxt för småjobbsappen Yepstr

Yepstr förmedlar enklare jobb till ungdomar via sin app. De senaste månaderna har omsättningen ökat med över 40 procent i månaden. Nu planerar bolaget sin nästa runda.

Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.
Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.

Almedalen drar mängder av storbolag, politiker och mediefolk. Men även ett och annat startupbolag arrangerar seminarier och möten under veckan. Ett av dem är Yepstr (NTL) som grundades av Jacob Rudbäck för cirka två år sedan. 

På Fiskargränd i Almedalen har bolaget arrangerat ett rundabordssamtal som snabbt fylls upp.

”Vi växer så det knakar. Vi har snittat 43 procent tillväxt varje månad det senaste året”, säger Jacob Rudbäck.

Han uppger att Yepstr har ökat omsättningen från 60 000 kronor i april till 100 000 kronor i maj. Den senaste månaden har bolaget omsatt 170 000 kronor. Han ser också att det kommer att fortsätta i samma takt de närmaste månaderna.

Bolaget, som fortfarande går med förlust, tog in 7 miljoner kronor för drygt ett år sedan. En av Investerarna då var redarmiljardären Dan Sten Olsson, som Jacob Rudbäck träffade när han klippte Stena-grundarens gräsmatta som ung.

Läs även: Miljardär-mentor går in i småjobbsapp 

Nu håller Yepstr på att avsluta nästa investeringsrunda, vilken Jacob Rudbäck inte vill uppge storleken på men att den kommer att vara större än den förra. 

”I den här rundan kommer det att komma in lite nya affärsänglar och vi har även ett par större riskkapitalfonder som är inne i diskussionen”, säger han. 

Samtidigt hoppas han att bolaget ska kunna gå med vinst nästa år. 

Vår absolut bästa användare är 75 år gammal. Den kundgruppen har exploderat för oss.

Yepstr, som förmedlar enkla arbeten till ungdomar i åldern 15–21, har alltifrån barnpassning, gräsklippning och techsupport på listan av jobb som kunderna vill ha hjälp med. Appen har haft närmare 500 ungdomar som har tjänat pengar via tjänsten sedan starten.

”Vår absolut bästa användare är 75 år gammal. Den kundgruppen har exploderat för oss. De har ett extremt behov”, säger Jacob Rudbäck.

Att äldre behöver hjälp med sånt de inte längre klarar själva, samtidigt som man ger ungdomar erfarenheten att ha ett jobb kan ses som win-win. Samtidigt uppger Jacob Rudbäck att ungdomarna får skäliga löner.

”Vi har standardiserat lönerna så vi följer fackförbundens riktlinjer och sen kan lönerna bara öka efter det. Om de får ett par bra referenser så kan du öka lönen efter det”, säger Jacob Rudbäck.

Läs även: Här är de hetaste trenderna och bolagen i Sveriges växande delningsekonomi 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera