Annons

Spelbolaget G5 Entertainment köper två spel

Vlad Suglobov är vd för spelbolaget G5 Entertainment.
Vlad Suglobov är vd för spelbolaget G5 Entertainment. Foto: Jonas Eng
Den börsnoterade spelutvecklaren G5 Entertainment köper äganderätten till två nya spel från det polska spelbolaget Artifex Mundi. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mobilspelsföretaget G5 Entertainment köper äganderätten till två spel från Artifex Mundi och betalar för det 600 000 dollar, motsvarande drygt 5 miljoner kronor. Det delas upp på fyra delar fram till slutet av 2018, enligt ett pressmeddelande.

Utöver det inkluderar kontraktet också en rörlig ersättning baserad på spelens utveckling, med en övre gräns på 500 000 dollar. Det finns även standardvillkor med som inkluderar en konkurrensklausul med avseende på free-to-play spel inom hidden object-gengren.

Äganderättigheterna gäller spelen Nightmares from the Deep: A Hidden Object Adventure och Kate Malone: Hidden Object Detective.

Läs även: Så många miljoner drog spelbolagen in 

"Med hjälp av G5:s kompetens inom genren för hidden object-spel, där bolaget idag är världsledande, är bolaget övertygat om att det kan förbättra spelens prestanda och skapa värde för aktieägarna", skriver G5.

G5 Entertainment har stigit rejält på börsen den senaste månaden. Sedan den 15 april har aktien stigit med 49,66 procent. Följ aktien här.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies