Annons

Spotify gör upp med skivbolagsjätte – i grevens tid

Glada miner hos Spotifys vd och medgrundare Daniel Ek.
Glada miner hos Spotifys vd och medgrundare Daniel Ek. Foto: TT.
En infekterad konflikt mellan Spotify och skivbolagsjätten Warner har pågått i över ett år efter streamingtjänstens lansering i Indien. Nu har parterna kommit överens om ett nytt licensavtal – samma dag som ett avgörande i rätten väntades.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I fjol lanserade Spotify sin musiktjänst på den jättelika indiska marknaden. Men etableringen skedde utan licens från skivbolagsjätten Warner Music Group efter en konflikt.

Warner hävdade att Spotify försökt runda skivbolaget genom att använda en tvångslicensiering avsedd för radiostationer. Denna ger kanaler en lagstadgad rätt att spela låtar från Warner i Indien, med eller utan deras tillåtelse.

Samtidigt stod det klart att Warner Music Group dragit den svenska streamingjätten inför domstol. Men Spotify slog tillbaka. En talesperson för bolaget menade att det snarare var Warner som hade backat från en tidigare överenskommelse.

Läs mer: Spotify lanserar i Indien – trots bråket med Warner 

I dag, under tisdagen, skulle fallet avgöras i Bombay High Court. Men i sista stund har parterna tecknat ett nytt licensavtal och undanblåst en process i rättsalen.

Det rapporterar Music Business Worldwide.

”Vi är nöjda med det här resultatet. Det här nya avtalet värderar våra låtskrivares musik högre och utökar vårt licensierade partnerskap med Spotify till att omfatta Indien”, säger en talesperson från Warner.

Spotify uppger samtidigt att de just nu har ”flera miljoner” användare i Indien.

Warner är det tredje största skivbolaget i världen, vid sidan om Universal och Sony. Skivbolaget har även varit känt som Spotifys tuffaste motpart vid förhandlingsbordet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer