Annons

Spotify planerar prishöjning – Skandinavien försökskanin

Foto: Hampus Andersson
Spotify tänker påbörja test med prishöjningar i Skandinavien för att sedan rulla ut globalt, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotifys familjeabonnemang, där upp till fem personer kan lyssna, har fått intäkterna per lyssnare att falla under de senaste åren. 

Enligt källor till Bloomberg ska Spotify nu försöka bromsa den utvecklingen genom att ta mer betalt. Ett familjeabonnemang kostar idag 149 kronor per månad. Enligt uppgifterna ska priset där höjas med 13 procent.

Spotify har fortsatt att tyngas av förluster. Under andra kvartalet redovisade bolaget en nettoförlust på 76 miljoner euro, motsvarande runt 811 miljoner kronor. Musikbolagen har också klagat över de sjunkande intäkterna per användare. Prishöjningar på Spotifys viktigaste marknader skulle därför kunna vara ett sätt att motverka detta.

Spotify är idag världens största musikströmningstjänst med 232 miljoner gratiskunder och över 107–110 miljoner betalande kunder, enligt senaste kvartalsrapporten. Apple, som också har ett familjeabonnemang för 15 dollar i månaden, hade vid halvårsskiftet 60 miljoner betalande kunder.

Mer än 80 procent av Spotifys marknad finns idag i Nordamerika, Latinamerika och Europa. Bolaget försöker att etablera sig mer i Asien med hjälp av lägre priser för att tävla mot gratistjänster som Youtube. 

Läs mer: Fina siffror från Daniel Ek – men orosmolnen återstår 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer